Kere ke were !

“We zouden eens een lijstje moeten maken van plaatsen waar het goed toeven is, en lekker en ‘schoon’ en rustig of de juiste ambiance” zei grote dochter nadat we er zo ééntje aandeden op de laatste vakantiedag.

Het was een idee dat bij mij ook al lang aan het rijpen was.

Dus doe ik het hier en nu en telkens als er iets te vermelden waard is maak ik een aanvulling.  Om het zelf nooit meer te vergeten en om op inspiratieloze dagen nog te weten waar we zeker nog eens naar moeten terugkeren.

Ik peuter ook nog wat in mijn geheugen om de plekjes uit het verleden ook terug te halen, dit wordt dus een pagina in beweging.

Laat ik de laatst ontdekte parel maar eerst vermelden :

Kloveniersdoelen Middelburg (NL) : prachtig oud gebouw met cinemazaal, café/restaurant, prachtig terras met mooi aangeplante borders met zowel bloemen als een assortiment bessen erin, naast het terras een boomgaard/moestuin en daarbij nog een kippenren.  De toren van het gebouw is op eigen risico te beklimmen (weinig risico aan, grote brede trappen) en bovenaan de toren staat een tafeltje met twee stoelen en een schaakspel.  Middelburg is trouwens helemaal meer dan het bezoeken waard !

Dario in Lugo (Spanje) : Café, restaurant, ontbijtruimte van het gelijknamige hotel even verderop (zo hebben wij het leren kennen).  Een plaats waar je verschillende keren moet komen eer je alles hebt kunnen bekijken. Lugo is trouwens een heel mooi ommuurde stad, ééntje om zeker naar terug te keren !

Viva Sara Kaffee Kortrijk : centraal op de Grote Markt vind je een heerlijke en uiterst trendy koffiebar.  De koffie (en het gebak al zeker niet) is er niet goedkoop, maar dit is echt een plaats waar je moet geweest zijn.  Je drinkt er trouwens niet alleen ter plekke van al dat lekkers, er is ook een winkel bij waar je losse koffie/thee kan kopen aangevuld met zalig mooie koffiekannen en theepotten.

Au Galichon in Saint-Suliac (Bretagne) : Een mens zou al eens blij zijn dat het een ietwat kille en regenachtige dag is op reis om daar eens te belanden. Gezelligheid en instant warmte met de open haard (waar het vlees op werd gegrild) Wij aten er een hartige crêpe met een vulling van rundvlees en groentjes met een frietje bij en mooi slaatje.

Le Moulin du Mont, Mont Dol (Bretagne) : Logeren in Dol-de-Bretagne doe je niet zonder Mont Dol te beklimmen en bovenop de toren op de top ervan een eindeloos zicht te gaan zien op de kust van de Mont-Saint-Michel tot Saint-Malo. Wij deden dat tot tweemaal toe (bij valavond) en nuttigden dan telkens iets op het terras van deze zaak. Ooit ga ik terug en wil ik daar eten, ik zag daar zóveel lekkers passeren !

Julies house in Gent : Aan de Kraanlei nr 13 ( omgeving Gravenkasteel aan het water) en sedert kort ook een winkel dichtbij het St.Pietersstation. Heerlijk gebak met al even lekkere koffie of thee in een peperkoeken huisje. Meer moet dat niet zijn !

Advertenties

3 comments

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.