Zwaai, zwaai

Dag huis. Je was ooit een droom, ik tekende je, je werd een werf, een gevang, een haven en een warme thuis. We onthouden vooral de laatste twee als het voor jou gelijk is. Goed?

Dag dorp. Dag kleinburgerlijkheid, achterklap, vliegens vlugge tam-tam (internetsnelheden en zo), schoonfamilie, sociale controle, warme menselijkheid, een goeie dag gewenst krijgen, schone boerenbuiten, prachtige bossen. Je was zowel verstikkend als helend. Ik laat bij jou een stuk van mijn ziel en mijn jeugd achter.

Dag vrijwilligerswerk, dag mensen met wie ik letterlijk en figuurlijk een stuk op weg mocht gaan. Ik heb veel van jullie geleerd. Hoe ik (niet) wil oud worden bijvoorbeeld, dat sociaal contact belangrijk is en blijft, dat vriendelijkheid je onmisbaar kan maken en dat hoe cliché ook, gezondheid dé factor is die een groot deel van ons leven maakt of kraakt.

Dag blog. Ik schreef je vol omdat mijn hoofd soms overliep. Ik leerde dat doende ook veel over mezelf. Over dat gewoon ‘ik’ zijn voldoende was. Dat op tijd eens goed lachen met mezelf  zorgde dat de balans van wat scheef liep weer in evenwicht kwam. Je bent vaak het warme dekentje geweest waaronder ik kon wegkruipen. Ik pende hier een archief neer dat voor mij en de kinderen waard is om bewaard te blijven. Mijn gevoel, mijn onmacht, woede en oprecht geluk, een weergave van het leven dat het mijne was en dat ik beschreef zoals ik het voelde.

Dag lezers. Jullie zijn met gigantisch veel! Ik blijf me daarover nog altijd verwonderen. Ik heb veel geleerd van jullie. Ik ben getroost, gekoesterd, heb gelachen om reacties, … en ik mocht via jullie schrijfsels ook wat binnenkijken in jullie leven. Sommigen van jullie bleven virtuele kennissen, anderen mocht ik echt leren kennen en dat viel nooit tegen! Samen met de start van een nieuw stuk van mijn leven (nieuw huis, nieuwe stad/omgeving) heb ik het gevoel dat de titel van dit blog de lading niet meer dekt. Ik broed op een nieuwe stek en hoop dat dat ei binnenkort kan uitkomen. Of er al dan niet weer regelmatig zal geschreven worden, weet ik helemaal nog niet. Ik zie wel. Niets moet, alles mag. En jullie mogen liefst allemaal mee verhuizen straks.

Tot?

 

 

 

40 reacties

  • Ik vrees dat schrijven vaak onweerstaanbare drang is. Zoals met tranen. Als het eruit moet, moet het eruit.

 1. Ik besefte niet dat aan in je ‘oude’ woonstek ook nogal wat minder goeie kantjes waren.
  Tijd inderdaad voor een nieuwe start. Ik volg je graag mee.
  Maar wàt een bezoekerscijfers zeg! Op mijn bescheiden blog nog nooit meegemaakt, zoiets. Knap!

 2. Mooi beschreven en ik wens je het beste voor de toekomst. Ik hoop dat we van het derde deel van je leven ook mogen meegenieten.

 3. Goeiedag Mevrouw,

  Ik wil héél graag meeverhuizen naar uw nieuwe lees-stek. Proficiat en goodluck! Raymonde.

 4. Je bent een warme vrouw en ik ben bevoorrecht je te mogen kennen… mag ik vooral JOU bedanken, omdat je mij “omarmd” hebt, mijn verhaal aux sérieux genomen hebt en wél gedurfd hebt een standpunt in te nemen?
  Je bent er eentje uit de duizend en ik wandel graag met je verder.
  Mooie, eerlijke blog! 💙

 5. Heel mooi! Gewoon zoals het bij jou is en daarom heel bijzonder. Ook ik streek/strijk hier graag even neer voor een inkijk. Ik heb dan altijd het gevoel een gezellige babbel mee te maken bij een zjatte kaffee. Je mag alvast een vaste plaats reserveren op je nieuwe stek. Tot heel gauw.

 6. Ik hoop je zeker op je volgende stek in blogland te treffen. Ik volg jouw blog al sinds ik blogs begon te lezen en nog steeds met heel veel plezier. Het ga je goed, in je nieuwe woonst en in deze nieuwe periode van je leven. Tot gauw!

 7. OOoohhh, blijven schrijven hoor! Je bent mijn dagelijkse portie thuis en familie, de mama die in de manier waarop ze vertelt over haar dochters me helemaal warm doet gloeien, de eerlijke vrouw die met veel energie het leven omarmt! Blijf schrijven! Vooral voor jezelf, maar ongetwijfeld ook voor zovele anderen die mogen groeien en leren door jou te lezen!

Reacties zijn gesloten.