Soep met brokken

Zijn we echt al 31 januari? En ben ik hier in 2020 nog niet geweest ook?

Nee dus.

Netjes! Dan is al dat nieuwjaarsgekus en -gewens ook alweer voorbij.

Alle verhalen zijn in mijn hoofd gemaakt de voorbije maand. Om dan het moment weer te zien voorbij gaan om het effectief te gaan neerschrijven.

Het waren immers heftige tijden. Kon er mij nu niemand zeggen dat een verhuis zo’n karwei was, ik was misschien gebleven. 🙂

Hoewel.

Voor mezelf weet ik voor 200% zeker dat ik de juiste beslissing heb genomen, want vanaf dag één voelt het nieuwe huis als thuis.

Eén stuk kroost heeft het een beetje moeilijker met niet meer naar het boerendorp kunnen gaan na een hele week Brussel.

Daar gaat nog tijd en boterhammen voor nodig zijn om dat afscheid te verwerken.

Afscheid dat natuurlijk bespreekbaar is. Tranen mogen. Altijd! Erdoorheen lachen om mooie herinneringen, uiteraard ook.

Zelf heb ik ondertussen een week tijd gehad om ietwat om mijn effen te komen. Ik zit vandaag voor het eerst in een volledig opgeruimde leefruimte. Luxe zowaar!

Hier en daar staat nog wel een rommeltje. Ik wil zelfs toegeven dat één kamer beter nog helemaal toe kan blijven (naaikamer-bureau).

En ik vind de staaf van de mixer niet meer.

De soep met brokken is dus niet alleen een beschrijving van onze mentale toestand.

35 reacties

 1. Heel blij dat je goed terecht gekomen bent! Ik heb al veel aan jou gedacht. Hopelijk voelen beide dochters zich ook snel thuis!

  • Er zijn er meer die aan mij gedacht hebben, en dat doet bijzonder veel deugd.
   Ik denk dat nu het gevoel van écht het huis uit zijn zal primeren. Maar de plek van de mama zal uiteraard wel vertrouwd worden met de tijd.

 2. Van harte proficiat met je nieuwe woonst. Zo fijn te lezen dat het 200% de juiste beslissing blijkt. Ben blij voor je. Met die brokken in de soep komt het ook wel goed.

 3. Afscheid nemen van een huis is altijd moeilijk, ook al voel je je meteen thuis in de nieuwe stek. Komt helemaal goed, ook voor het stuk kroost dat nu nog rouwt.

  • Rouw is iets dat een plaats moet krijgen. Vroeger genoeg gewaar geworden dat het wegstoppen geen zin had. We werken er samen aan.

 4. Veel aan je gedacht! Blij dat de blog ook een plekje is om thuis te komen :). Een huis is een leven hé! Fijn dat het goed aanvoelt alvast, en de rest komt wel.

  • Wat de blog betreft toch mijn twijfels gehad hoor. Zo dat tweede deel van mijn leven dat precies afgesloten is en of het dan nog wel zin heeft en wie er überhaupt zit te wachten om woorden van mij…
   Ik broed op iets nieuws wat dat betreft.

 5. Verhuizen is zwaar, ik dacht dat dat algemeen bekend was ;-). Hopelijk is het snel een thuis voor jullie allemaal.

 6. Verhuizen is zwaar, kan er van meespreken (heb het twee keer privé en algemene coördinatie één keer voor het werk gedaan). Blij dat het voor jou de juiste keuze blijkt en de dochters zullen er ongetwijfeld aan wennen met tijd en boterhammen (en soep met brokken) 🙂

 7. Blij te horen dat je goed terechtgekomen bent! En soep met een beetje ‘beet’ aan is sowieso de lekkerste soep!

 8. Heel veel liefde, vriendschap, plezier, warmte, en gezelligheid op je nieuwe stek! (en je bent blijkbaar verhuisd naar de stek waar mijn wederhelft vandaan komt 🙂 )

Reacties zijn gesloten.