Kerstboom 2.0

Dit jaar plaats ik hier voor het laatst een kerstboom. Al jaren heb ik het helemaal gehad met een lelijke nepboom, maar tegelijk wil ik geen echte boom opofferen voor onze sfeer en gezelligheid.

Insert de man uit de streek die houten bomen maakt uit restplanken. Mooie voet erbij, boordjes die je vrij kan steken waar je wil, zelfs aan kleine houten spietjes heeft hij gedacht om de boorden goed vast te houden.

Zo kwam het dat ik vandaag voor het zetten van de kerstboom de volgende attributen nodig had: schroeven, krammen, schroefmachine, hamer en zelfs een snoeischaar.

De schroeven draaide ik op diverse plekken achteraan in de boom. Op die manier kon ik daar de touwtjes van de versiering aan vast haken.

De versiering bestaat uit twee boa-achtige witte slingers, platte kerstballen die ik al een eeuwigheid heb en die minstens één exemplaar kroost spuuglelijk vindt, glazen engeltjes, kleine kerstballetjes, twee sterren uit de god-weet-waarom-bewaarde-rommellade van dit huishouden (ooit uit een bloemstuk, als ik niet oplet begin ik op mijn schoonmoeder te lijken, die bewaarde ook alles), en een kleine lichtkrans waarvan ik dacht in de winkel dat die enkel witte lichtjes had maar helaas kleur geeft.

Het grootste deel van mijn oude versiering gaf ik weg via Facebook aan een alleenstaande moeder die het ook wel wat gezellig wou maken maar daar de middelen niet voor had. Nooit zo graag wat weggegeven!

En is mijn boom nu mooi?

Voor mij wel!

In ’t echt alleszins beter dan op foto, gelukkig. Sfeer is zo moeilijk te pakken met een slechte smartphonecamera.

Tadaaaaa.

img_20191205_102401

Sorry, dit is echt een heel onzuivere foto, je ziet de engeltjes zelfs niet hangen. Misschien in het vervolg eens mijn camera uithalen.

40 reacties

  1. Hij is heel mooi. Mijn zoon heeft zo iets in die stijl van een kameraad houtbewerker gekregen. Veel origineler dan een nepperd en milieuvriendelijker dan een echte.

  2. Tof! Hier staat al enkele jaren een exemplaar uit “valiezeplanken”, en ik zie er nu niet meer tegenop om hem te zetten.
    Ik hang er ook altijd iets aan dat de kroost spuuglelijk vindt, ik noem dat een hobby gelijk een andere 😁

  3. Hé, ik heb er ook zo ene! Gekregen van een handige buurman. De ene keer zet ik hem in onze huiskamer. De andere keer in het kantoor van de echtgenoot. Daar heeft hij ook steeds veel succes.😊

  4. oh knap exemplaar, die zou ik ook nog wel in huis nemen (hier al jaren slechts een klein wilgentenen exemplaar met ingewerkte lichtjes, eerst uit plaatsgebrek, nu uit principe).

  5. Ik heb nog zo’n te perfecte nepboom ergens in de kelder liggen. Ik heb hem nooit echt mooi gevonden. Misschien is het wel tijd om hem te vervangen door een gelijkaardig houten exemplaar. Je hebt mij op ideeën gebracht Eilish!

  6. Mijn eerste eigen boom was ook van hout en vind ik een goede vervanging van een echte. Een nepboom wordt pas na 10 jaar ‘groen’ weet je meteen hoe slecht ze eigenlijk zijn. Het blanke hout van je boom zorgt dat je alle kleuren kan gebruiken, mooi ding is het.

  7. Mijn ouders hebben dit jaar ook zo’n soort houten kerstboom staan, en dat geeft evenveel sfeer & gezelligheid, vind ik! Platte kerstballen, nog nooit van gehoord 😀

Reacties zijn gesloten.