Schluss

De langste 27 dagen van mijn leven zijn voorbij en mijn tikker heeft dat overleefd.

Mijn huis is verkocht. Ik moet nog de definitieve documenten goedkeuren, maar dat zal vandaag wel in orde komen.

We lieten het aan de hoogste bieder en niet aan de arrogante vent met zeiljacht – dat wou hij per sรฉ gezegd hebben tijdens de kijkdag – die vond dat hij te wel was om te bieden en mij achteraf wel een voorstelleke ging doen.

Het is een jong koppel uit een buurgemeente dat hier voor nieuw leven gaat zorgen en dat voelt goed.

Zelf heb ik een optie op een kleinere nieuwbouwwoning met 200m2 landerijen ๐Ÿ˜€. Huisje in een verkeersvrij woonerf waar mensen bankjes voor hun voordeur hebben, dus ik gok op een warme buurt. En ik hoop daar tegen vanavond een koop van te maken.

Er zijn wel wat nadelen aan:

Ik moet een volle kilometer stappen naar het station. Horeca, wandelstraten en de Leie zijn niet ver. Het is te dicht tegen twee supermarkten. Ik kan op 5 minuten fietsen op twee campussen lessen gaan volgen. Als de Clio versleten is en ik ga voor een Cambio huurwagen, dan moet ik me daar anderhalve kilometer voor verplaatsen. En er is een stoffenwinkel op driehonderd meter van mijn nieuwe voordeur. De horror allemaal!

LOL

Het zou kunnen dat ik een beetje opgelucht ben.

Stel je voor dat ik zelfs goed geslapen heb vannacht.

Ik ben ZO IMMENS DANKBAAR dat dit allemaal kan!

 

 

39 reacties

 1. Prachtig! Leuk dat je het huis kan overlaten aan mensen bij wie je een goed gevoel hebt. Dat vond ik voor ons appartement ook heel belangrijk. En spannend zeg, die nieuwe woonst!

  • Ik zou mijn huis niet kunnen laten aan iemand die ik niet mag. Over sentimenteel misschien, maar ik kan mezelf niet verloochenen.

 2. Proficiat, ik herinner me de slopende tijd toen ons huis in de verkoop kwam! Ik hoop dat je op een warme plek terecht komt! ๐Ÿ’™

 3. Het is je zรณ gegund lieve Eilish! Dat huisje in een verkeersvrij woonerf waar iedereen bankjes aan de voordeur heeft, dat klinkt veelbelovend. Ik ben al benieuwd want daar zullen wel toffe verhalen voor op de blog ontspruiten…

   • ge moogt mij altijd een mailke sturen. ik wil dat nu echt wel weten. ik ga u niet stalken! alleen gunnend jaloers zijn als het een stoffenwinkel is waar ik graag kom ๐Ÿ™‚

   • Ge moogt mij altijd een mailke sturen. Ik zal u niet stalken. Alleen gunnend jaloers zijn als het een stoffenwinkel is waar ik graag komen. (sorry als deze reactie twee keer verstuurd wordt, ik heb geen idee waar de eerste poging naartoe is)

 4. Het verkochte huis is heel mooi – het had me รฉcht verwonderd had dit lang te koop gestaan, maar als je ‘verkoper’ bent is elke dag wachten รฉรฉn teveel (hebben we ook meegemaakt toen ons vorige huis in de verkoop stond).
  Veel succes met de nieuwe woning.

 5. Wat een geweldig goed nieuws! Ik ben heel blij voor je. Fijn dat het huis dan toch snel verkocht is. Ik duim dat het met het andere huis ook snel in orde komt.

 6. Super (inderdaad heel stresserend zolang de verkoop niet rond is), geniet van het volgende hoofdstuk!

  • Ik begin serieus na te denken om een nieuw blog te beginnen. Het tweede deel van mijn leven is ongeveer afgerond en de gratis capaciteit bij WordPress van dit blog begint op te geraken.

 7. whoot whoot, ik was al benieuwd hoe het gegaan zou zijn vandaag! Klinkt alsof part 3 ook weer heel wat leuks te bieden gaat hebben. Ik ben zoooo blij voor je! Proficiat!

  • Ik moet volgens het lief al beginnen met een inburgeringscursus om het West-Vlaams goed onder de knie te krijgen. Als hij dat nog een keer teveel zegt, verhuis ik weer ๐Ÿ™‚
   Dus ik vermoed dat ik nog ga weten wat schrijven.

 8. Waaah, en je nieuwe stekje is gelijk 3 kilometer of zo van Wevelgem! Ja ja ja! Kom bij mij, ik ken hier geen kat en ‘k zal dat West-Vlaams wel een extra zetje geven!

 9. Gefeliciteerd ! Nieuwe woonst dichter bij je lief ? Veel plezier in deel 3 ๐Ÿ™‚

 10. Welkom in Q town. Op de simulatiebeelden van de projectontwikkelaar lijkt het een gezellig woonerf te worden. Ook een zeer multiculturele buurt. Zijn ze al begonnen met dit project?

  • Dank u voor het welkom heten.
   Ik hoor het even in Keulen donderen als je het hebt over simulatiebeelden van de projectontwikkelaar. Dit woonerf is volledig klaar en ik vermoed ook volledig verkocht.
   Aan de straatkant (buiten het woonerf) staat nog wel wat te koop.

 11. Geweldig! Ik hoor evenveel blije spanning en enthousiasme bij jou als bij mijn kinderen gisteravond. Die hebben ook niet goed geslapen vannacht. ๐Ÿ˜‰
  Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.