Als ik nu nog één keer Black Friday lees, hoor, ruik,

… dan breek ik hier het kot af.

Er is nog wel een reden waarom ik dit zou doen vandaag, maar die is niet voor publicatie hier.

Als we nu allemaal vandaag i.p.v. weer duusd dingen te kopen die we toch al teveel hebben, eens een boom/ander groen zouden planten.

Wapeizde?

Voor onszelf en de volgende generaties.

Deal?

 

 

44 reacties

 1. Ik doe mee. Al die commerciële bullshit die komt overgewaaid van de States. We hebben Halloween al geïmporteerd. Het zal genoeg zijn, mijn gedacht.

  • Ik heb al helemaal geen zwart geld, Rob. Ik kan alleen een Klaas/Piet/speculoos-combinatie die ik gisteren bij wijze van voordeel in natura in het vrijwilligerswerk heb gekregen, aanbieden.

 2. Was ik net iets aan het schrijven en slaat de schrik me gelijk om het hart. Maar wacht even, het is enkel “hier”, dus eigenlijk “daar” dat je het kot gaat afbreken?

 3. Zwijg ervan… en mijn mailbox zit dan ook nog overvol met die onzin. Delete, delete, delete.. Aan de lopende band. Ik kan het ook niet meer horen of zien. Daarom heb ik ook besloten er niet aan mee te doen. Waarom zou ik? Ik heb niets nodig.

  • Ik ook niet, maar ik besef wel dat dat een luxe is. Zij die het wat minder breed hebben en/of echt net wat spullen nodig hebben zullen wel blij zijn met de kortingen.

 4. Awel, deze morgen vanalles verplant in de tuin en nog wat bomen erbij dat volgt nog maar niet vandaag. Staat u dat aan ‘kot afbrekende’ Eilish? (Vraag ik deemoedig, al sidderend en bevend😉)

 5. zodra ik black friday lees, druk ik op mijn delete-knop, ik kijk zelfs niet waarvoor ze reclame maken (en online aankopen die ik sowieso al zo goed als niet); de extra aanplant van bomen in de tuin zit in de planning (en als het even kan ook nog 20m haag met sporkehout, een vergeten plant behalve bij imkers, zeer sterk en super voor heel veel diertjes blijkbaar)

  • Dat sporkehout heb ik moeten opzoeken, ik kende het niet. Twintig meter daarvan moet een rijkdom zijn voor de beestjes!
   Schone plannen daar!

 6. Black Friday … botst met een wens voor Vlaamse Canon van sommigen, maar dan hoor je ze niet, hé. Ik vind dat straf. En botst ook compleet met het klimaat en milieuthematiek waar we voor staan. Maar het boerenverstand dat consuminderen nog beter werkt dan eender welke vorm van alternatieve consumptie, is blijkbaar niet zo eenvoudig te bedenken

 7. Ik word daar kwaad van (en druk dan blijkbaar te snel op de send-knop). In het kader van de boomplantactie las ik recent ook dit: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/11/25/stop-met-boomplantacties/. Misschien schiet de auteur ook hier een beetje teveel door, maar het idee van eikels etc. verstoppen, gaan we hier wel eens in de praktijk uittesten :). Ik hoop maar dat alles voor de rest goed is met je, en het lief en het huis, en … Want dat kot wordt beter verkocht ipv afgebroken …

  • Dat artikel, is weer een heel andere kijk die je krijgt. Ik kan er wel inkomen dat wat die persoon zegt ook waar is, al wordt er door de klimaatontkenners ook gretig gebruik gemaakt van zo’n artikelen om een ander gelijk aan te tonen, wat dan weer super jammer is.
   Ik heb hier dit jaar een plataan in pot die is komen aanwaaien. Ik ben na dat artikel nu vast van plan om hem mee te nemen naar mijn nieuwe plek.
   Lief dat je vraagt naar ons. Het lief is weer op krachten na zijn operatie, en ik beleef spannende tijden. Vandaag en morgen zijn kijkdagen in het huis, met een beetje chance zou het tegen maandagmiddag kunnen verkocht zijn (online bieden).

   • Mixed feelings wellicht: een spannend nieuwe begin, maar ook een heel bijzondere tijd afsluiten. Ik duim dat je een goede prijs krijgt voor je plek en dat dit vleugels geeft voor weer een ander stuk van je leven, incl een fijne plek voor de plataan :).

 8. Ik ben het helemaal met je eens. Ik ga uit protest tegen dat malle black friday gebeuren niet eens naar de supermarkt. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. Hier in Purmerend zijn er zelfs winkels die black friday tot een hele week hebben gebombardeerd. Het is bij de wilde spinnen af. En maar kopen. De troep is niet aan te slepen. Ik heb een plant verpot, geldt dat ook?

  • Maaaaaarrrrr kijk si! Wie we hier hebben!
   Ik krijg er ook wat de jibbies van. Heb eens in de week ervoor opgeschreven wat bepaalde dingen kosten en vergeleken met de prijs op black friday….scheelde echt niet veel, en uiteraard “bijna uitverkocht”

   • Ongetwijfeld wordt er ook veel gefoefeld met prijzen. De weken voor Black Friday omhoog doen en dan kortingen geven is niet moeilijk.

 9. Ik ben blij dat ik sowieso amper nieuwsbrieven in mijn mailbox krijg. Maar via een blogster haar instastories wel geinfluenced om een brillendeal te sluiten. Met een kind dat als hij boos is, direct naar mijn bril grijpt en 5 brillen voor de prijs van anders nog geen 2 …. Ik ben gezwicht.

 10. Amen!!! Sprak met een DHL-koerier, die bevestigde me dat het elk jaar erger wordt: vanaf eind november is er een constante stroom aan bestellingen. Ze moeten extra volk aannemen, tijdelijk, om dat te managen. Op het werk wordt er echt veel geleverd aan pakjes, het is niet te doen. Ik snap niet waar mensen die spullen blijven stoppen!

Reacties zijn gesloten.