Ik kan dat

(‘het leven zoals het is: ik verkoop een huis’)

 • Tegels opvoegen, nadat Bruno ze weer vastlegde (een faience of twee, een paar vloertegels op de chape boven). Helemaal professioneel met een injectiespuit zonder naald. Wie niet groot is moet slim zijn zeker?
 • Het plafond uitbreken in de badkamer. Ik ben zo’n mens die niemand een kat in een zak wil verkopen. Het niet goed genagelde en bijgevolg zakkende plafond moest er dus uit. Ik deed als voorzorg mijn fietshelm 🙂 aan, had het telefoonnummer van de buurman in aanslag, het raam stond open en de achterdeur was los. Heel de buurt heeft het geweten, want het plafond is effectief in stukken naar beneden gevallen. Maar ik raakte niet gewond, noch sneuvelde mijn douchedeur noch ander sanitair.
 • Rookmelders hangen. Kinderspel!
 • Het huis proper houden, de was direct wegwerken, hetzelfde met clean desk-toestanden (aanrecht, bureau, alle oppervlakken waar anders dingen op verdwalen). Ik woon precies in een toonzaal nu.
 • De blauwsteen paden rond het huis zien weer blauw(grijs), en niet meer groen. Van de garagevloer kan je eten. De hogedrukreiniger deed m.a.w. overuren.
 • De garage is ook een stuk leger geworden. Hoera! voor weggeefgroepen op Facebook!
 • Alle truken van de foor gebruiken of marketing voor dummies hanteren om potentiële kopers over de streep te trekken.
 • De tuin nog ietwat properder maken, veel snoeien dus.
 • Alle ramen wassen. Helaas, alleen nog maar de dakvlakramen. Ramen wassen blijft mijn achilleshiel. Tegen de kijkdag misschien…
 • De kringwinkel bevoorraden. Mijn vaste rit met wachttijd elke week geeft telkens ruimte om daarlangs te rijden. Zonder veel uitleg aan de mens die ik vervoer, want die gaat kei triest zijn als ik stop met het vrijwilligerswerk.
 • Huizen kijken, 24/7 bijna tussen de bedrijven door. Leuk, maar niet als je effectief een deadline hebt om er één te vinden.
 • Afspraken vastleggen voor de kijkdag. Al heb ik daar een assistente voor. Die komt gratis met de firma waarmee ik verkoop. Ik moet alleen maar knikken 🙂 En ook nog zorgen dat mijn knieën niet teveel hetzelfde doen als ik mensen rondleid.
 • Een paar planten uit mijn tuin oppotten en kamerplanten stekken. Kwestie dat mijn volgend huis ietwat sneller als thuis zal aanvoelen.

Iemand een idee hoe ik mijn gedachten stilleg (i.v.m. de verkoop)? Want slapen kan ik ondertussen niet.

26 reacties

 1. Wij gingen ooit eens een huis bezoeken net voor er daar een sinterklaasfeest zou starten voor al de kleinkinderen. We hebben het niet gekocht maar ik herinner me nog heel goed de gezelligheid en de geur van speculaas in de oven. Het is maar een tip 🙂

 2. Zo herkenbaar, ik was zo blij met ons opgeruimd appartement dat er ineens als een toonzaal uitzag, dat ik zelfs begon te twijfelen of ik wel weg wilde ;-). Tips om je gedachten te kalmeren heb ik jammer genoeg niet, behalve afleiding proberen zoeken. Hopelijk komt het snel in orde!

  • Ik zie mijn huis ook heel graag momenteel. Alleen mijn slaapkamer lijkt alsof de bomma er gestorven is. (Ouderwetse eiken meubels)

 3. Ik las dat je als eigenaar er beter niet bij bent als er kijkers komen. Het overlaten aan een ‘neutrale’ verkoper. Of dat de beste methode is weet ik niet uit ervaring. De enige keer dat ik (wij) een huis hebben verkocht was ik zelf wel bij de bezichtiging. Bij het kopen van ons huis was de moeder van de eigenaar aanwezig. Niet haar dochter.

  • Ik verkoop mijn huis zelf, dus moet de kijkdag ook zelf organiseren. Het is een nieuwe formule van verkopen waar een bureau de marketing doet en de afspraken noteert (of aan mij doorgeeft als de mensen niet op de kijkdag kunnen kopen), en er uiteindelijk drie dagen online kan geboden worden. Op die manier spaar ik de flinke kost van een makelaar uit.

 4. Amai straf dat gij dat allemaal kunt! Ik kan ook met een injectiespuit werken maar dan mét naald en in de mensen hun armen en billen. Op de vloer, dat zou niet goed komen bij mij.😜
  Dat badkameravontuur, daarvan zag ik je foto op instagram. Maar jong toch! Zo goed gevonden, die fietshelm! Hoe wij vrouwen toch inventief ‘ons plan kunnen trekken’ hè…😂

  • Ik trek enorm graag mijn plan, hoe meer ik alleen kan, hoe liever. Tegelijk ga ik nooit de veiligheid uit het oog verliezen. Want dat zou gewoon dom zijn.

 5. Wat ben je goed bezig. Ik ben er wel zeker van dat je huis snel zal verkocht zijn. Het lijkt me best lastig om in een onzekere periode te zitten qua huisvesting. Maar dat komt goed. Het is even doorbijten. Veel succes ermee.

 6. Een huis met zoveel liefde, dat vindt vast een nieuw mensen-exemplaar dat er voor wil zorgen. En om de gedachten stil te leggen: dromen van een nieuwe stek! Je hebt talent om het allemaal goed te laten komen!

 7. Die confituur, knap idee. Hier eerst een nieuw huis gekocht en dan er voor moeten zorgen dat het huidige huis op tijd verkocht werd. Lekker spannend

Reacties zijn gesloten.