Kinderpraat, de 18+-versie

Jongste, we lopen in een nieuw opengesteld stukje bos van ons dorp: “Herfstbladeren, het is zoals met bananen. Voor je ’t weet zijn ze zwart”

Oudste: “Oei, en ik heb nochtans al een moestuinplan opgemaakt voor volgend jaar” en “ik ga nog moeten afscheid komen nemen”. Ondanks dat we het er al vaak over hadden is het plots op de markt brengen van ons huis plots snel blijkbaar.

“We kunnen misschien naar dat Chinees restaurant gaan”, ik, zoekend naar een restaurant waar ze ook vegan opties hebben voor oudste. Waarop jongste zegt: “ja, dat is daar lekker, en de ober ook”.

Oudste beschrijft haar smaak van mannen: “Gasten met een beetje hippie-gehalte, maar niet dat je ze niet kan meenemen naar de familie”

img_20191025_121228

Jongste, zie hierboven: iets met mijn inkomen nadat de dubbele groeipakketten wegvielen.

Jongste:”Ik zou hem in zijn ‘komt-vanzelf-omhoog’ schoppen mocht hij dat over mij schrijven”. Dé Erika van ‘de heuveltjes van Erika’ is op de radio.

Jongste beoordeelt mijn stoofpot: “Het ziet eruit als de prak die de gevangenen krijgen in ‘Orange is the new black”. Nu ja, als het maar lekker is zeker?

Oudste: “Zeker zeggen dat de kippen niet inbegrepen zijn in de koop hé”. Nee kind, ik verkoop een huis, geen dieren.

 

20 reacties

  1. Nu zit ik even te staren. Wat een logje. Komt-vanzelf-omhoog naast de stoofpotprak ook aan bod in Orange is the new black? En laat ons hopen dat het dan 18+ is, dan valt komt-vanzelf-omhoog ten minste echt op.
    Tijd voor een verwenkoffie denk ik.

  2. Ik zit hier weer te grinniken. Een ‘komt-vanzelf-omhoog’ die je kan meenemen naar de familie, mja, moet kunnen. Hier ook regelmatig van die zotte gesprekken als ze allemaal thuis zijn, maar dan langs de mannelijke kant.

    • Hier hebben we vaak van die conversaties waarvan we in koor zeggen: “’t is best dat er hier geen man in huis is”
      Het helpt een stuk dat er hier geen taboes zijn, niemand hoeft zich in te houden. Wat uiteraard niet wil zeggen dat we het altijd eens zijn met elkaar.

  3. Heerlijk! Ik snap er helemaal niks van, maar ik heb er net zo van genoten als van de ‘gametalk’ die onze drie jongens vroeger aan tafel bezigden. Geen idee waar ze het over hadden, maar gezellig was het! 😀

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.