Met pensioen zijn is slecht voor de gezondheid

Beetje kort door de bocht, ik weet het, maar toch…

Mijn wederhelft heeft in de laatste maand tot tweemaal toe een niersteen gehad. De eerste kwam vanzelf in de pot, voor de tweede moest hij onder narcose.

Dat hij een goeie engelbewaarder heeft, zei zijn huisarts. Want door die eerste steen werd hij van binnen eens nader bekeken en kwam er een gezwel aan het licht op de buitenkant van een nier. Mocht dat blijven zitten, dan zou dat wel eens in ’t kwaad gaan.

Geen doodgaan dus vooralsnog, al durft hij wel eens dramatisch te doen in zijn conversaties (met de dochter).

conversatie Bruno

We hebben ondertussen al zoveel laatste keren gehad (“ge weet nooit dak dwood goan é”) dat de lol er nu wel af is.
Woensdag gaat hij onder het mes. Nu maar hopen dat alles in orde komt want ik heb zo’n bleekblauw vermoeden dat hij die pijn van de nierstenen niet gauw zal vergeten.

19 reacties

  1. Een heel pijnlijk affaire zo’n niersteen. Ik herinner mij de nierstenen bij mijn vader en bij mijn broer.
    Wens je liefste een voorspoedig herstel!

  2. O dat pensioen! En nierstenen kun je missen als de pest. Ik kreeg er ooit een miskraam door. Pijnlijker dan bevallen zonder epidurale ook. Maar toch goed dat daardoor dat gezwel aan het licht kwam. Ik wens de man alle succes met de operatie en nog vele steenloze jaren nadien. En een warme knuffel voor jou en de dochters.

  3. Heb dit ongeveer twintig jaar geleden al eens voorgehad. Pijnlijk in het kwadraat, echt om de muren op te lopen.
    Veel succes met zijn ingreep (en uiteraard met het toevallig ontdekte gezwel, dat hopelijk geen ernstige gevolgen heeft).

  4. Amai, dit is zoals ze zeggen een geluk bij een ongeluk. Ocharme, die nierstenen dat moet echt pijnlijk zijn. Maar dankzij die ettertjes hebben ze wel dat gezwel ontdekt. Spoedig herstel voor je wederhelft! Leg hem maar wat in de watten…

  5. Een geluk bij een ongeluk amai… Maar naar het schijnt inderdaad een zéééér pijnlijke affaire! Hopelijk is het leed intussen geleden & vergeten.

Reacties zijn gesloten.