Het alfabet van het leven (6)

Alleen: ik, thuis, voor 90% van de tijd. Erg? Nee, ik zaag wat minder dan 😉

Blogstiltes: ik ben daar goed in tegenwoordig.

Chess: de musical die hier weerklonk op vinyl (zie P)

Dochters: goed bezig allebei. #Proudmom

EPC en elektrische keuring: afspraak gemaakt, zonder die twee dingen kan je een huis niet verkopen.

Fruitsap: een voorraadkast vol eigen brouwsels.

img_20191009_093251

Groenafval naar de container doen. Driemaal de Clio vol (en vol is 8 pop-up zakken  in dat karretje duwen), Letter T, hoe moet dat ooit beteren?

Haken: een ‘kaike’. Een begrip in onze familie. Elke boreling krijgt een gehaakt dekentje. Oudste slaapt nu nog altijd met wat ervan overblijft, zijnde meer gaten dan deken. Ik maak haar dus een nieuw.

Inmaken: appelmoes, rode kool, peren, fruitsappen (met de ontsapper op de Weckketel).

Joni Mitchell en ‘Both sides now’ al heel de dag een oorwurm nadat Coeur er op Instagram iets mee deed. Prachtlied, en de mooie kant van Instagram ook.

Kweeperen en de gelei die maar niet wou indikken.

img_20191009_092932

Luxemburg: de citytrip. Kort van ‘wij twee in wonderland’ doen.

Minimaliseren: als ik ooit wil verhuizen naar een kleinere woning is dit pure noodzaak.

Nierstenen, het lief, pijn!

Oven: van oudste, die moest hersteld worden en dan niet stuk bleek te zijn. Het is normaal dat de microgolf nog blijft draaien nadat de tijd is verstreken. We blijven het allebei raar vinden.

Platenspeler: zoals in nieuw speeltje, een retro model waar ook een radio en CD-speler inzit. Meteen verliet de grote stereo (versterker, CD-speler, platenspeler, XL-boxen) het huis.

img_20191003_094847

Quiche: het enige woord dat altijd past bij deze letter. Ik maak trouwens veel groententaarten tegenwoordig. Zo lekker!

Reader: de Kobo, mijn trouwe vriend. Beste cadeau dat ik ooit van het lief kreeg.

Schatting: van mijn huis. Om toch een beetje een idee te hebben welk budget ik heb om een nieuwe start te maken. Positief verrast trouwens.

Tenniselleboog: van naam het meest sportieve deel van mijn lichaam.

Uitslapen: ik zou dat veel kunnen doen nu (waar is de tijd dat de wekker hier standaard op 5u45 stond in de week?) ware het niet dat ik geen langslaper ben.

Vazen: ik vond die in Luxemburg voor het gerechtshof wel iets hebben. Ik deed er prompt van selfie mee. Nog nooit zo’n lange benen gehad trouwens.

Wisteria: de wind speelde er vorige zondag nog eens mee en trok hem van tegen de garagemuur. Om de x-aantal jaar heb ik het vlaggen op dat vlak. Letter T- alarm, again, want ik moest de takkenschaar hanteren bij de opkuis.

X-chromosoom: Ik heb er twee. Wat moet een mens anders met zo’n letter? 🙂

Yoghurt met fruit uit eigen tuin. Kiwibes/kweepeergelei en peer/kweepeergelei zijn favoriete smaken tegenwoordig.

Zelfvoorziend: bijna qua eten. Ik moet belachelijk weinig naar de supermarkt de laatste tijd. Een volle diepvriezer, daar is veel werk in gekropen maar nu pluk ik letterlijk de vruchten ervan.

25 reacties

 1. Dat van die x chromosomen had ik nu echt niet door ;-). Leuk dat je zo zelfvoorzienend bent! Mijn schoonmoeder is onlangs ook met een moestuin begonnen en voorlopig profiteren we vooral mee van haar oogst 😉

 2. Woow je hebt al een ooie oogst gehad. Werkt dat goed die ontsapper. Ik heb al mijn appels naar de mobiele fruitpers gebracht. 90 liter had ik en daar was ikhartstikke blij mee!

  • Die ontsapper werkt inderdaad goed, maar ik ben er vele uren mee bezig geweest. Niets gaat boven het geperste sap van jou qua smaak, want mijn sap is eigenlijk door de waterdamp verdund. En 90 liter, dat is echt veel. Jouw tuin kan ook niet klein zijn dan.

   • Die daling van de woningprijzen zal zo’n vaart niet lopen. Nu de intrest zo laag staat kiezen veel mensen voor een woning als belegging. Zo’n tweede eigendom komt toch niet in aanmerking voor de woonbonus (wel voor de federale aftrek).

  • Zoals ik hierboven al zei, ja. Ik ben er tegelijkertijd bang voor maar kijk ook uit naar opnieuw beginnen ergens anders.

  • Ik kom net uit de tuin en heb nog een groentenpakket bijeen geplukt. Tomaten, paprika’s, aubergines, aardappelen, Knolselderij, butternut en zelfs nog wat meloenen.

  • Ja hé, en helemaal mijn kleur ook. ‘Het beste van Boudewijn De Groot’ is aan het spelen terwijl ik mijn stoffenkast minimaliseer.

 3. Tof gevonden, alfabetisch gerangschikt bloggen!
  Minimaliseren, zou ik eigenlijk ook eens moeten beginnen doen. Onze zolder, die gaat nog eens op onze kop vallen…🤪

 4. Minimaliseren kan je leren, verhuizen is daar een hele goede incentive voor ; ik spreek uit ondervinding 😉 Veel succes!

 5. […] week, in opvolging van Koen, die het daags voordien presteerde. Zij zijn niet de enigen, want ook Eilish slaagde erin, en heel zeker gingen velen hen voor. Wat ze deden was een logje schrijven, waarbij ze […]

Reacties zijn gesloten.