Zo van die zomerdagen (3)

Dat er hier niet veel komt 😉

… Met oudste die zegt: “Als die kleine een huisje koopt, dan kan ik niet achter blijven”. Ze is nogal voor de natuurcottages en tiny houses.

… Met alweer een gepasseerde editie van de Gentse Feesten. Eentje met weinig sfeer en veel minder volk door de hitte. Wat we wel onthouden is een herenhuis met een pop-up bar in, en een gesmaakt optreden van Eva De Roovere in de spiegeltent. We bleven echter niet tot het einde wegens te warm en opeen gepakt daar. Geef Eva verdorie een plein, zo een loepzuivere stem verdient dat!

… Met voor de 40°-week nog snel extra zonwering naaien voor de erkers aan mijn huis. Lap stof van Ikea, haakjes aan de ramen, ogen in de genaaide versie van de stof, ophangen, klaar. Niet zonder dat de overlock nog moest protesteren uiteraard. En dan zwijg ik nog over gebroken naalden van de gewone naaimachine en een gat in mijn vinger door te denken dat ik die gaten van die ogen wel rechtstreeks met mijn scherpe schaar kan maken.

… Met een studentenkot leegmaken, opkuisen, gerief verhuizen naar een huis, kasten ineen steken, … Het was er zelfs te heet voor om foto’s te hebben.

… Met oogst die voor een zomers ontbijt zorgde en groenten en masse voor andere maaltijden. Ik maak zo ongeveer elke dag een courgette een kopje kleiner, en hier vliegt van alles samen in een pot, wat ons kleurrijk en lekker eten geeft. Die moestuin delegeren naar de dochter heeft me duidelijk geen windeieren gelegd!

… Met een (dachten wij) afgeschreven Stippy qua eieren leggen, tot we haar buitenverblijf ontdekten. Achttien stuks potentieel nageslacht. En wie had er die dag net eitjes gekocht denk je?

nest

… En met een deadline zitten en weten dat er nog een jurk moet ingezoomd worden. Er moest maar 16cm af. 🙂 En dan is het nog een lange jurk. ’t Is maar dat er in augustus en september maar liefst viermaal gefeest wordt in de familie, éénmaal zelfs helemaal ter mijner glorie. #nieuwevoordeur

jurk

… En met nog altijd vlagen van insomnia. Helaas! Het deed me gisteren al rond 5 uur opstaan nadat ik al 2 uur lag te koekeloeren. Tegen 6 uur ging ik dan maar met mezelf en mijn gedachten op de wandel, wat voorwaar geen straf was.

Ze kabbelen voort, die zomerdagen…

 

 

14 reacties

  1. Je bent goed bezig. Tenzij met dat slapen… weinig aan te doen… dat ken ik ook maar al te goed.
    Een mooie oogst en prachtige sfeerbeelden van een idyllische omgeving.

  2. Awel, op die tuinoogst ben ik jaloers, zie. Zalig vers allemaal. Fijn gekabbel daar in de Vlaanders. 🙂

  3. Oudste haar smaak, die kan ik wel pruimen!
    Met je naaiperikelen te zien, krijg ik ook weer goesting. Als ik de hondenschool afgewerkt krijg, wil ik ook naar de naaischool … of computerlessen … Goh ik wil zoveel …😁

  4. Kabbelen? Proficiat aan die dochter met haar nieuwe plek, en succes aan de andere om ook een fijne stek te vinden. En zalig … die groentenoogst 🙂

Reacties zijn gesloten.