Zo van die zomerdagen (2)

… met blij zijn dat die vakantie er eindelijk is en fier zijn op goeie resultaten van de verpleegster in spe en begrijpen dat de andere zegt: “ik wil aan mijn leven beginnen” en prompt begint te solliciteren.

img_20190627_112236

… met gezapig passerende dagen waarop de haag getrimd wordt, daar een grote opkuis bij hoort, er nog wat vaste planten worden geplant, mijn rug daarvan weet.

… met een uitstap naar Leuven. Om te flaneren, om uit eten te gaan, om nog eens van dessert te doen in de namiddag (vegan en lekker!), om eindelijk een jurk te vinden voor mijn verjaardag, …

… met nog een fietstocht met het lief, ook al kwam die al van Ieper en had hij al een kleine 70km in de benen.

… met pop-up bars in het groen ook al op fietsafstand van huis.

… met borrelen op een kleintje uit de familie en met mooi gevormde post over een kleintje in de virtuele familie.

… met alweer de trein nemen (na Leuven) en naar Oostende gaan. Daar amper de zee te zien, maar eens de andere kant. Met kijken naar de wel nog mooie gebouwen tussen alle kust-lelijkheid en door het grote park te lopen. Met bezoek aan ‘CC de Grote Post’, het cultuurcentrum met panorama-bar vele trappen omhoog en eetgelegenheid beneden in het origineel gelaten kader van het gebouw (postloketten, oude telefooncellen, mooie draaideuren als ingang), met een mooie fotoreeks onder de gaanderijen, en slechte smartphone-foto’s van mijn hand 🙂

… Met verwondering over nog altijd veel arrogantie in het verkeer (hoe, fietsen hebben geen voorrang op het fietspad of wat?) en het bekijken van oude bouwplannen.

… Met onder een dekentje in een tuinzetel liggen om de kortsluiting in mijn hoofd te laten weggaan, tot de achterbuurjongens van fuif begonnen doen. Zucht!

… Met jager/verzamelaar spelen en buiten de keukendeur eten te gaan halen in de moestuin, daar gepaste kruiden bij te vinden en lekker te koken.

… Met alweer een mijlpaal te halen met de fiets, deze keer op een mooie plek ook nog (Brug Minnewaterpark Brugge). 1000km eerder zaten we nog in Ierland (heimwee en zo)

 

… En met testen of mijn klein formaat samen gaat met een lange rok, die dan maar gauw ineen steken en goedgekeurd krijgen door mijn entourage.

Zo van die zomerdagen…

 

 

 

 

 

31 reacties

  1. Proficiat met de dochters. Blij dat ze ook eens op je weblog mogen verschijnen, zij het alleen met hun achterkant. Om van moeder zelve nog te zwijgen, die er weer eens op staat zonder hoofd.
    Geniet!

    • Die rok, dat kan jij ook. Rechthoek stof die wat breder is dan je omtrek, één naad stikken, een elastiek erin zetten, naden afwerken en inzomen.

  2. Mooi hoor! Blij dat ik me ook de voorkant kan inbeelden. 😊😊

Reacties zijn gesloten.