Open tuinen

Toen het hier een tijd geleden rommelmarkt was aan onze deur, stak een heer een foldertje in de handen van oudste met een uitnodiging voor een tuinbezoek.

De mogelijkheid om dat per fiets te doen langs trage wegen, maakte dat we dat zeker zagen zitten.

Gisterenmorgen maakten we er werk van. Picknick (salade in een pot) werd voor week drie op rij klaargemaakt, en we vertrokken voordat de thermostaat op heet stond.

Nog niet al te ver van onze voordeur passeerden we een mooie pop-up bar met annex tuin en kwekerij. De tuin was ook open deze dagen, dus deden we alvast een pitstop.

Ons uiteindelijk doel was ‘Rientjes hoveke’ in (8730) Sint-Joris. De straat was mij bekend uit mijn kindertijd omdat ‘nonkel Ivo’, de peter van mijn moeder daar woonde. Wij moesten echter het laatste deel van de straat hebben, letterlijk ‘den bos in’.

Rientjes Hoveke is een oude boerderij, met peperkoeken huisje, een stalling met bar en antiquiteiten over de hele oppervlakte. Fans van kabouters en andere ‘beeldekens’ komen ook aan hun trekken. Voor mij hoeven die laatste niet echt.

De tuin herbergt mooie bomen, twee boomgaarden (met alle fruitbomen netjes benoemd), bijenkorven, diverse hoekjes om te gaan zitten, een mooie tuinkas tegen een muur, en gevarieerde borders.

De rand van de tuin loopt aan de ene kant uit op een weide met paarden, aan de andere kant hebben ze bos (netjes aangegeven waar en waar niet te lopen, wel zo goed als je de natuur wat rust wil gunnen)

Links van de paardenweide staat nog een oude woonwagen, compleet met antiek ‘kleine kamertje)

Die mensen hebben daar werkelijk een fijne oase gecreëerd, waar je alle momenten van de dag ofwel de zon of een schaduwkant kan opzoeken.

Wij hadden alleszins geen spijt van ons bezoek.

Op de terugweg aten we nog onze picknick recht tegenover de pop-up bar, met zicht op het kanaal. En in de bar nestelden we ons in de schaduw (het werd al serieus heet toen) en dronken nog een heerlijk drankje ook. Zeker weten dat we nog dikwijls die kant uitgaan deze zomer!

Iets voor twee uur waren we weer thuis. De rest van de dag sloten we ons zo ongeveer op in de (relatieve) koelte van ons huis.

20 reacties

  1. Beeldekens en kabouters, da’s ook niet voor mij. Maar dat ladderke met die planten op, dat vind ik wel tof. En in die woonwagen, ver weg van alles, zou ik wel kunnen kamperen.🥰

  2. Ik heb het ook niet voor beelden en kabouters (tenzij het echte kabouter zijn die de akkerwinde ’s nachts komen wieden).
    Dat picnic plekje is wel een plaatje, …

    • Dat van al drie weken op rij een picknick maken is een echte schot in de roos. We zitten op de mooiste plekjes op die manier. Ideaal als je gaat fietsen waar niet erg veel horeca in de buurt is.

    • Als ik ooit kleiner ga wonen, dan wil ik wel nog zoiets in mijn mini-tuin. Ik vond ze er heel kwalitatief uitzien.

Reacties zijn gesloten.