En plots is er heimwee naar kamperen

Niet zo van tenten opzetten en op matjes slapen, ik ben niet gek! Na al die jaren is Bruno nog altijd niet geslaagd om mij op dat vlak van gedacht te doen veranderen.

Slapen, dat doe ik in een bed. Punt andere lijn!

Wat ik dan wel weer zie zitten is een vakantie zoals we ooit tweemaal in Ile de Ré hadden, eens in Bretagne en een keer aan de Loire. Gemakkelijk geboekt bij Vacansoleil, een stacaravan op een mooie camping met zwembaden.

Nochtans, na Bretagne had ik gezegd dat ik dat nooit meer wou doen. We waren toen op een erg mooie camping (natuur, zwembaden, restaurants,…) maar we maakten daar amper gebruik van omdat we veel op uitstap gingen.

Nu wil ik nog wel eens gewoon op mijn lui gat gaan zitten. E-reader mee, af en toe zwemmen, koken als ik er zin in heb of uit eten gaan, en niet teveel uitstappen.

Een streek waar je wat kan wandelen, eens een fietstochtje op een ter plekke gehuurde fiets, en als het even kan niet te ver van huis.

Ik ben nog maar thuis van Ierland denken jullie? ’t Is waar. Maar daar ging ik met Bruno naartoe. Nu zijn er hier ook nog kinderen thuis. De volwassen versie die ook nog eens graag één op één aandacht van de mama krijgt.

Geen 14 dagen lang, een klein weekje is al genoeg. Er wordt immers veel gewerkt in de vakantie. Zodanig veel dat er maar eind augustus tijd gaat zijn om weg te gaan.

Waar zouden we eens heen gaan dan?

Het antwoord op deze vraag zoeken is al een reisje op zich. Voorpret gegarandeerd!

 

19 reacties

  1. Île de Noirmoutier. Za-lig. Camping met een pipo-wagentje of zo. Of zo’n grote tipi.

    • Ziet er mooi uit, maar is me te ver. Ik wil ofwel heel weinig rijden ofwel met de trein kunnen gaan.

  2. Je kent mijn mening over Kamperen.
    Wens je nochtans veel plezier toe 😉

  3. Veel plezier met de voorpret. Niets leuker dan voorpret! Ik hou wel van tentjes en slaapmatjes. Zelfs nu nog. Alleen dat koken op zo’n zielig pitje, dat vind ik dan weer niks. Wij gaan in oktober naar Elba. Misschien een idee? We lezen het wel…

    • Wij zijn geen luxepaarden, maar een minimum aan comfort mag er wezen. Jongste wil het liefst naar Versailles. Ik deed dat echter al een paar jaar geleden met de oudste dus zie er niet direct het nut van in om dat nog eens te doen. We zien wel…

  4. Ik vond de caravan altijd wel praktisch. Zeker als ik mensen zag hannessen met een vouwwagen. Nu moet ik er niet meer aan denken, ik zou de hele dag bang zijn dat ze mijn camera weg zouden komen halen.

Reacties zijn gesloten.