15 reacties

 1. Rake opmerking. Onze zonen zijn volop aan het converseren in ons whatsapp-groepje. Verbouwereerd zijn ze en terecht!

  • Ik heb er hier twee die spreken van emigreren, en dat is ook de teneur van de conversaties van jongste met vriendinnen. Het is duidelijk nog niet allemaal om zeep met onze jeugd.

 2. Ze hebben gelijk. Maar aan de andere kant kan het geen kwaad om die geschiedenisboeken ook eens aandachtig te lezen naar oorzaakanalyse toe. Op mijn hoofd staat geen haar dat er aan denkt voor de winnaar van de verkiezingen van gisteren te stemmen. Maar persoonlijk was ik net als voordien tijdens de kiescampagne danig onder de indruk van het kop in het zand gedrag van best wel wat anderen.

  • Daar geef ik je ook gelijk in. Ik wist echt niet goed meer op wie stemmen. De campagne heb ik wel gemist wegens op reis, maar tegelijk heb ik niets gemist als ik achteraf lees hoe mager hun ambities soms wel zijn.
   Feit is dat diegenen die aan de macht waren het allemaal wel eens gingen rechttrekken van de vorige jaren. En nu moeten ze een put van 8 miljard zien te vullen. Gaan ze die centen dan nog eens van de gewone man vragen, of komt er eindelijk een herverdeling?

 3. ‘Wir haben es nicht gewusst.’ Blijkbaar zijn die Vlamingen echt niet slimmer en hebben ze zich laten inpakken door de wolf in schaapskleren. Intriest ben ik ervan…😥

  • Volgens mij zijn veel naïevelingen via sociale media in de val getrapt. Als je ziet welk gigantisch bedrag de (vooral rechtse) partijen daar aan hebben besteed. Met dat geld hadden ze al ander goeds kunnen doen.
   Dat ze al eens zouden beginnen met de dotaties voor de partijen in te trekken (daar betalen wij dus ook voor hé), als partijen enkel nog van lidgeld en wat sponsoring moeten leven zal het al een stuk minder kunnen.

 4. Nooit was Vlaanderen meer welvarend. Nooit. We zijn één van de rijkste regio’s ter wereld… Maar toch lekker zo stemmen?

 5. Als ik zo rond luister heeft niemand die ik ken gestemd voor (extreem) rechtste partijen. Zou Poetin dan toch achter heel die telmachine zitten?

 6. Echt vreselijk… Ik moet zeggen dat ik ook wel even dacht aan emigreren maar geen idee naar waar. Ik vind het wel raar dat er zo rechts gestemd werd maar dat niemand dat precies durft toe te geven. Ik lees alleen maar verontwaardiging en teleurstelling maar nergens mensen die blij zijn met het resultaat.

Reacties zijn gesloten.