Gepakt en gezakt

Een fietsvakantie, dat betekent minimalistisch reizen qua bagage. Ik piekerde al wat uren weg over hoe dat allemaal moest met maar twee fietszakken, een maand weg zijn en naar een wisselvallig klimaat gaan.

Online kijken naar fietskoffers voor op de bagagedrager bracht ook geen soelaas. Ofwel waren die duur voor wat ze maar waren (amper plek voor een fietshelm dikwijls), was er geen zekerheid dat de bestelling op tijd kon aankomen, waren er negatieve commentaren over de bevestiging ervan…

De oplossing voor meer bagagevolume kwam er onverwacht in de Kringwinkel waar ik een stevige Samsonite beautycase op de kop tikte compleet met cijferslot.

Tien geboorde gaten in de bodem en stevige spanbanden verder stond dat ding op mijn fiets. Belachelijk of niet, daar kan wat in! Een paar sportschoenen, regenbroek, regencape, donsjasje (wat ik waarschijnlijk meer ga aanhebben), muts en sjaal.

Dit heb ik allemaal mee (en niet op de foto ook nog twee paar extra schoenen, een donsjasje, regencape en de stuurtas van mijn fiets): twee fleecejasjes (ja, ik ging overstag, fleece is warm en licht), drie lange blouses/tunieken om nog wat deftig in een stad te kunnen lopen (en waar ik mijn fietsbroek onder kan dragen), drie lange broeken, 5 sportshirts (snel droog als we moeten wassen tussendoor), een paar topjes, een slaapkleedje, ondergoed, zakdoeken, toiletgerief.

img_20190424_173733

Zaak was om dat allemaal klein op te vouwen en in twee tassen te krijgen. Dat lukte door eerst drie stoffen stropzakken te vullen, twee daarvan in een nylon tas met rits te steken en de derde in zo’n opvouwbare rugzak van Ikea. Het is de bedoeling dat mijn fietstassen heel de reis aan de fiets blijven hangen. Met die gemonteerde koffer kunnen ze er ook niet af, ik moet me dan ook geen zorgen maken dat de zakken gestolen worden.

In de fietstas met de rugzak is nog alle plaats voor een drinkfles en eventueel wat eten voor onderweg en de lader van de fietsbatterij kan daar ook nog bij.

Et voilà. Zo gaan ze mij de komende maand zien passeren:

img_20190424_180114

Misschien moet ik de paklijst van dit jaar noteren, dat spaart weer wat gepieker voor de volgende keer. O, juist, ze staat hierboven al. 🙂

Oh Lord! Zalig toch, zo eens goed lachen met jezelf?

16 reacties

 1. Eilish, je bent een krak. Je idee met die beautycase vind ik super. Ik zal wat eikes naar de Clarissen brengen (ik heb er toch te veel!) voor goed fietsweer.

 2. Wij hebben krak dezelfde beautycase. Zonder gaten, maar je brengt mij daar wel op ideeën!
  Geniet van je roadtrip op twee wielen, en laat ons maar dikwijls genoeg meegenieten van dat wonderschone Ierland.

 3. Het is je gelukt! Die beautycase, dat ga ik ook onthouden. Heel veel plezier op jullie reis Eilish! Dat verdien je echt!😘

 4. Dat heb je knap voorbereid. Heel inventief die beautycase. Ik vind het ook mooi samengaan zo alles in het groen. Ze zullen je graag zien voorbijrijden. Leuk dat je ons meeneemt in je secure voorbereiding en op die manier ook op fietsvakantie door het mooie Ierland! Ik kijk er warempel al heel erg naar uit!

 5. Wat ik vroeger deed toen ik nog met de rugzak op vakantie ging, was de kleding in van die ziplock zakjes doen, alle lucht eruit en je houd maar een heel klein pakketje over. Bijkomend voordeel: de kleding blijft droog als het regent en de rugzak (of wat voor zak dan ook) blijkt niet waterdicht.
  De beautycase lijkt op een koffer wat je vaak op motoren ziet. Slim bedacht.

 6. Wat vlinder1960 zegt over de zakjes!! Het bespaart je een hoop plooiwerk tijdens het zoeken in je fietstassen (fietstas omkiepen, zoeken, alle zakjes terug in de fietstas – alles wat erin zit blijft opgeplooid) en meer nog: Hoe heerlijk als je na een week of wat nog iets uit zo’n zakje haalt dat naar versgewassen ruikt !

 7. schitterend gevonden van die beautycase, bij mijn ouders staat er zo ook nog eentje (ooit een trouwcadeau), daar werd het in de loop der tijd een box voor naaimateriaal

 8. Goed gezien (ik zag ook “mijn” boodschappenzakje 😊).
  Ik ga jullie een superformidastische, deugddoende vakantie wensen, geniet van elkaar!

 9. Ik moet zeggen dat je wel heel goed uitgedokterd hebt wat je gaat meenemen.
  Er zitten geen onnodige spullen bij, bijna een mannelijke manier van pakken 😉

 10. Zo goed georganiseerd, dat komt helemaal in orde! Zou je ergens nog plek hebben voor een paar dunne handschoenen? Desnoods in een jaszak?
  Manlief en vrij veel andere fietsers doen er hier ’s morgens nog aan. Toen wij op goede vrijdag, een warme dag (14 graden), 18km naar Phoenix park fietsen, waren de handen ondanks handschoenen toch fris tegen dat we er toekwamen, die van de kinderen zelfs echt koud. Vanaf de middag is het niet meer nodig, maar de ochtend kan nog verrassend frisjes zijn.

Reacties zijn gesloten.