Bandwerk

Ik zei hier al dat ik een koopje deed in de Kringwinkel. Een rol stof voor ‘ier, nen euro’.

Na 7488cm te rolzomen, veel lege klosjes garen, en het knippen van vierkanten, werd de rol omgevormd tot 78 zakdoeken.

Op die manier werd er wat slecht garen opgebruikt. Slecht garen? Ja, koop nooit geen goedkoop garen (ik deed dat met zo’n actie bij Aldi), daar heb je meer miserie mee dan dat je er nut van hebt. Zegt dat uw moeder het gezegd heeft! Gelukkig lustte de overlockmachine er wel kaas van.

 

Ze allemaal wassen (kringwinkelgeur) en strijken zal voor na mijn reis zijn.

Want eigenlijk hé, eigenlijk moet ik inpakken. En ik stel dat altijd maar uit. En de molen in mijn kop begint altijd maar sneller en meer en uit de haak te draaien. Want dit moet nog gedaan worden en dat moet nog mee en ik moet nog extra ondergoed kopen en hoe gaat gerief voor een maand in twee fietszakken kunnen en …

Maar kijk, ik heb dat nu opgeschreven. Meestal is dat een stok achter de deur om er echt aan te beginnen.

Wordt vervolgd!

(Bericht 31/40 in het kader van #40dagenbloggen)

17 reacties

 1. inderdaad lijstje maken en afvinken, tegenwoordig bewaar ik mijn lijstje op mijn smartphone ipv op een briefke te schrijven (altijd bij de hand om aan te vullen wanneer ik nog aan iets denk dat ik vergeten ben)

 2. Dat doe ik ook : een lijstje maken en afvinken. Dat brengt wat meer rust in je hoofd.
  Jij bent zeker van plan om heel veel snotvallingen te krijgen? 😉

  • Je gaat het niet geloven, maar net dit jaar lijk ik wonderlijk van de hooikoorts gespaard te blijven terwijl de kinderen al volop last hebben. Weinig zakdoeken nodig dus.

 3. Oh maar gij zijt geniaal! Ik heb hier ook nog dozen met van dat crap-cheapo garen van den Aldi liggen, en mijn machine lust dat niet. Overlock! Yes! Ga ik ook eens proberen 🙂
  (ik ga niets zeggen over hoe ik onze reis voorbereid, of ge verklaart mij gewoon stiepelzot)

  • Slecht garen en gewone naaimachines gaan niet samen. De draad door de naald van de overlock moet ook goei garen hebben. De andere draden mogen van mindere kwaliteit zijn.
   Voor je reis: volgens mij ben jij erg georganiseerd. Misschien kan ik daar van leren.

   • ik ga eens proberen of mijn overlock dat wil. wel leuk, want zo kan je makkelijk verschillende kleurtjes combineren. en dat heb ik wel graag, dat eeuwig wit en zwart hangt ook wel wat mijn strot uit.

    misschien ben ik zo georganiseerd dat jij er puitonnozel van wordt 🙂 nu, het is als volgt: onze vakantie zit redelijk vol gepland, en ik vind het wel fijn dat we op voorhand een beetje weten wat we gaan doen. ik wil ter plekke echt geen tijd zitten spenderen aan uitvogelen waar we precies naartoe gaan.

Reacties zijn gesloten.