Kinderpraat de 18plus-versie

“Ik ben een heel ecologisch mens, ik lach veel groen”: oudste over zichzelf. Gelukkig is ze op veel andere manieren ook heel ecologisch.

“Ik ben trots op u om wie je bent”: jongste over oudste. “Dat was eentje om te koesteren” zeg ik een paar dagen later. “Ja, want vandaag haat ik u” antwoordt jongste. 🙂

“Ze zetten hier ook de hoogtemeters precies”: oudste. Na een hele dag studeren lopen we nog wat door onze bossen. Slim is ze precies niet geworden, we lachen er nog mee en zij ook. Want hoe hoog is het hoogste punt van België alweer? Er ligt dus een loopparcours in de dreven van de bossen.img_20190407_161237

“Ik ga vragen aan de kapster of ze me een coupe lesbienne wil knippen”: oudste. Jongste had net verteld dat een vriendin van haar de stempel lesbisch krijgt om haar korte kapsel en oudste wil ook een korte coupe.

“’t Is uw schuld é”: jongste, maanden geleden tegen mij. Ik ben nl. altijd diegene die dingen weglegt, opruimt, doet verdwijnen. Zo ook dat ene paar oortjes van de I-phone, diegene die zo goed werken. Doet ze zondag een short aan, ene die niet gestreken hoeft te worden, en wat zit er in de zakken.  Ja, ja, de oortjes. Netjes meegewassen en al. Ze werken nog bovendien. Ondertussen zijn ze deze week weer meegewassen in een andere broek, ene die wel moest gestreken worden, vandaar dat ze rap weer uitkwamen. Zucht!

“Ben jij (oudste)?” “Diegene die viool speelt?” “Nee, ik ben (jongste), ik doe niets met mijn leven.” Jongste heeft het wel eens gehad met altijd vergeleken te worden met de oudste.

(Bericht 29/40 in het kader van #40dagenbloggen)

15 reacties

  1. Haha, zalig toch!
    Die van mij zei vandaag: “Tja, ik ben een mislukte hobbit.” (Omdat zijn naam uit Lord of the Rings komt en hij allesbehalve hobbitklein is.)

  2. Ik zou beter ook lijstjes beginnen bijhouden denk ik, de dertienjarige geeft er hier intussen bij momenten ook koeken op 🙂

  3. Haha, zo plezant!
    Of gelijk de vriend van jongste zoon, bij ons in de auto als antwoord op de gps die zei ‘Sla links af’ : “ Moet ik u straks eens links afslagen misschien?!”

Reacties zijn gesloten.