Nog een rondje bureaucratie

Op reis zijn op verkiezingsdag, dat betekent dat er een volmacht in orde moet gemaakt worden.

Hoe bewijs je dat, als je geen pakketreis koopt met begin- en einddatum en verblijf op (een) bepaalde plaats(en)?

Het enige wat wij hebben is een heen- en terugreis met de ferry. Een keer op 3 mei en een keer op 28 mei. Daar is een mailbevestiging van, daar staan onze namen op. Klaar!

Dat ik ook tussen die twee data kon thuis zijn, zei de baliebediende in het gemeentehuis. Heel vriendelijk trouwens. Ze wou me er enkel maar op wijzen dat meneer de vrederechter die zich blijkbaar over al die volmachten moet buigen, misschien wel wat meer bewijs zal willen van mijn verblijf in Ierland.

Ik kreeg als raad om toch maar die dag een rekening te betalen met mijn bankkaart, of een hotelbevestiging te bewaren.

Als ik eraan denk, dan maak ik een Instagram-filmpje die dag.

Speciaal voor meneer de juge, live vanop de Cliffs of Moher of zo. Bruno krijgt ook een rol, we willen zelfs wel eens ‘tottn’ in beeld als dat nodig is. Of tapdansschoenen, een rokje en kousen met floshkes aandoen en dan een dansje doen. Onze benen zal hij erbij moeten nemen.

Alles voor de goede zaak natuurlijk.

En nu maar hopen dat die verkiezingsuitslag ook een goede zaak wordt…

(Bericht 27/40 in het kader van #40dagenbloggen)

 

 

 

28 reacties

 1. tiens je kan toch ook op erewoord een verklaring dat je n buitenland bent. Dat kon ik in oktober (maar een email van hotelbevestiging was natuurlijk overtuigender en die had ik). Maar serieus, gewoon om te stemmen komt er geen vrederechter aan te pas als je niet opdaagt. Als je als bijzitter opgeroepen bent, da’s wat anders.

  Ik moet ook nog alles in orde brengen want ik ben weeral op reis dan.

 2. Bij ons op de gemeente is een vliegticket heen en terug voldoende om ‘gewettigd afwezig’ te zijn. Ik geef trouwens geen volmacht. Heb geen zin om nog aan dat circus mee te doen.

  • Ik wil wel stemmen. Wij vrouwen hebben daar verdorie lang moeten op wachten tot we mochten stemmen!

 3. Vertel je mij later of je tevreden bent met de verkiezing uitslag?

  Natuurlijk wens ik je ook een mooie reis.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

 4. Als je de verkiezingsuitslag de goede kant wil opsturen blijf je beter thuis. Of je springt gewoon even terug binnen.

 5. Ja, je wordt dan behandeld als een grote misdadiger, onbegrijpelijk!

  • Ach, dat gevoel had ik niet hoor, maar ik vind dat als je wil volmacht geven dat er daar geen reden voor zou moeten zijn. Er wordt toch gestemd voor jou, wat is het probleem dan?

 6. Mogelijkheden zat, toch? Een filmpje van jullie tapdansende beidjes zou tof zijn, op voorwaarde dat je het ook op je blog pleurt.

  • Hier niet nee, daar begin ik niet aan. Op Instagram, te volgen op ons reisblog zou dat wel mogelijk zijn. Onze account zit hierboven ook onder de link.

   • Als ik op die link klik, krijg ik slechts een grijze, sip kijkende smiley te zien. Of anders gezegd: ik word niet doorgelinkt.

    • Dat zou kunnen. Het account stond aan op mijn PC, daarom dat het bij mij wel lukte. Is InstaMenck geen optie? Je kan je account op privé zetten en hoeft niets te posten maar wel anderen volgen.

 7. Ik heb vorige keer een “verklaring op eer” gegeven. Ik was in het buitenland voor een loopwedstrijd en overnachtte bij vrienden. ’t Is goedgekomen. 🙂

Reacties zijn gesloten.