Het moment

… waarop de eerste vogel ’s morgens zijn fluitje stemt en een seconde later een volledig koor invalt.

Magie in alle toonaarden.

Daarom vind ik het zo belangrijk dat hier nog bomen en struiken in de buurt zijn en ben ik kwaad als ze bij de buren beslissen om een mooie Els weg te doen.

Als mensen bomen enkel zien als bron van vuiligheid in de herfst, dan zijn we mijns inziens toch ver van huis.

Je moet eens een pad vegen, ja. We willen immers onze benen niet breken in de natte. Maar dat is het dan ook.

Mijn moestuin lag vol bladval deze winter. Nu is dat al lang vergaan en geeft het voeding aan de bodem.

De natuur maakt jaarlijks zijn kringloop. We kunnen er letterlijk zuurstof uit halen, en gebruik maken van wat het ons geeft.

Ik kijk nu van aan de keukentafel uit op veel bloesem. Precies of er staat een reuze boeket. Later op het jaar zien we weer fruit hangen.

In de erker is een nieuwe afdeling neonatologie opgericht, al worden de babyplantjes elke dag sterker.

img_20190407_093127

Straks kan ik in de serre al koolplanten aan de volle grond toevertrouwen.

Eten voor het spreekwoordelijke morgen.

Ik ben er dankbaar voor. De natuur geeft zoveel!

Het is aan ons om niet teveel te willen nemen.

(Bericht 26/40 in het kader van #40dagenbloggen)

 

16 reacties

  • Klopt. Is tot mijn grote ergernis in mijn omgeving ook zo. “We willen de blauwe lucht zien.” Ja, dan moet je niet in bosgebied gaan wonen maar in een nieuwbouwwijk in een weiland. Snappen ze niet.

   • Deze mensen kopen dus een huis in bosgebied om vervolgens de (alle) bomen in hun tuin te kappen.

 1. Haha, ik voel tot hier je verontwaardiging. Eigenlijk grappig, de manier waarop je het schrijft.
  Doet een ‘bomenhater’ in zijn eigen boezem kijken en denken : “ maar ja begot, ze heeft overschot van gelijk” Goed bezig gij! 😍

 2. Wij waren vanmorgen in het bos. Ongelofelijk hoeveel je hoort en ruikt als ‘de wereld’ weg valt!
  En hoera voor de babyplantjes! Onze tomaten en paprika’s zijn al groot, de rest moeten we nog mee beginnen…

 3. Waw, wat een schone afdeling is dat! Dit jaar gaan wij voor het gemak nog plantjes kopen, maar ik hoop volgend jaar ook mijn eigen afdeling neonatologie te hebben 🙂
  En bomen kappen omdat hun bladeren in de herfst op de grond vallen, serieus?! Sorry als dit grof overkomt, maar hoe dom kan een mens zo zijn?

 4. Ik ben erg blij met de grote beuken in onze straat en vind het een kleine moeite om in de herfst de bladeren te vegen (enkel van de oprit, de rest mag blijven liggen als voeding voor de bodem) en ik krijg sowieso verbaasde blikken wanneer ik ook het fietspad en de goot eens leeg veeg (‘dat moeten de stadsdiensten maar doen’ krijg ik dan stiekem te horen, ik heb liever een veilig fietspad en een goot waarin het regenwater kan wegstromen wanneer dat nodig is en dus ja, als het moet dan veeg ik ook eens een stukje openbaar domein wanneer de veegmachine wat lang op zich laat wachten). Wij kunnen trouwens gratis composteerbare bladafvalzakken opvragen (gratis aan huis geleverd) en de gevulde zaken worden ook gratis meegenomen, geen enkel argument dus om niet zelf even de bladeren te vegen wanneer ze in de weg liggen.

  • Het principe van vegen voor je eigen deur zou een vanzelfsprekendheid moeten blijven. Vroeger was dat zo, onderweg zijn mensen dat vergeten.

 5. Jaloers op je babietjes! 🙂 🙂
  Bomen zijn nochtans alle seizoenen mooi… Mocht mijn toekomstige tuin iets groter zijn, ik zou een beuk zetten. Maar bon, ik zal het maar houden bij struiken en vooral veel groentjes en bloemen 🙂

Reacties zijn gesloten.