… van de week

Koopje: Een rol katoen in de Kringwinkel voor een luttele euro. Nadat ik de dochters ooit verblijdde met het vooruitzicht van keukenhanddoeken voor heel hun leven, ziet het er nu naar uit dat de kleine zakdoeken ook en masse kunnen geproduceerd worden. Meer dan vierkanten knippen en rolzomen is daarvoor niet nodig.

Blunder: Onder het motto ‘geen zelfgemaakt kledingstuk zonder’, in mijn broek knippen. Nadat ik de naad van de ene pijp al netjes had bijgeknipt (omdat de broek veel versmald moest worden), sneed ik aan de andere pijp de naadwaarde maar helemaal af. Al een geluk dat de broek ook véél te lang was. De ‘scheur’ begint maar 1 cm in de zoom.

 

Man: De kinesist. Diegene die ondanks drukbezet mij toch nog een afspraak kan geven volgende week.

Wijsheid: Dochter leerde me WeTransfer gebruiken. Als je ooit veel documenten moet mailen, check this!

Vaststelling: Het leven is duur en de minimumpensioenen te laag. Bij dat laatste heb ik het niet over mijn pensioen. Ik prijs me nog altijd gelukkig dat ik in dit land weduwe ben geworden. Eens zwart op wit een paar zaken op een rij zetten en het nodige jaarbudget alleen nog maar voor de grote kosten van dit huishouden zien, maakt dat hier een paar zaken gaan moeten veranderen als de kinderen ooit het huis verlaten. Ik vraag me af hoe (vooral alleenstaande) ouderen dat doen, zorg kopen als het niet meer gaat en een pensioen hebben van €1230.

Onnozelheid: De parkeerplaatsen voorbehouden voor elektrische wagens op de parking van een regionaal ziekenhuis. Eerst namen ze een vijftal plaatsen in beslag op de gewone plaatsen, nu deden ze er nog zoveel bij op de voorbehouden parkeerplaatsen voor minder validen. Die plaatsen het dichtst bij de lift. Ik vraag me af hoeveel mensen nu al met zo’n wagen rijden, en hoeveel minder validen zich zoiets kunnen permitteren. Ze mogen er zijn van mij hoor, die parkeerplaatsen, maar zet ze dan in de achterste rij van de parking.

Groot geluk: De uitslag van de mammografie. Ondanks vannacht wakker liggen van de pijn.

Kleine gelukjes: De wolkenformaties deze week, bloesems van krentenboompje, pruimen, appels en peren in de tuin, struiken die met de dag groener worden, samen met grote dochter in de serre groenten verspenen/zaaien, tussen de buien de lakens kunnen drogen buiten.

Vooruitzicht: Hier komt een trapleuning in huis. De rechte trap tussen twee muren heeft die al 23 jaar nodig. Ze ligt langs de trap te wachten tot Bruno dit weekend helpt om ze omhoog te hangen.

Brood: Hetgeen dat nu staat te rijzen in de zonnige erker van de keuken. Het is een nieuw bloemmengsel dat ik probeer en hopelijk is het beter dan hetgeen ik de laatste tijd in de supermarkt kocht.

(Bericht 25/40 in het kader van #40dagenbloggen)

 

 

Advertentie

21 reacties

  1. Hier vandaag een vers gebakken broodje met cranberries op de plank (= gistermiddag gebakken in de broodoven bij mijn vader, bakmix van bij de Aveve), erg lekker 🙂

  2. Heerlijk, dat zelf gebakken brood! Hoop dat je pijn snel weg is!

  3. Ik was ook wakker deze nacht, ingesprongen voor een collega wiens moeder plotseling gestorven was. Had ik dat geweten dat je wakker lag van de pijn, dan had ik wat ‘zalf’ naar je toe gezonden…😉

  4. Ja, zorg is ontzettend duur. Zowel voor ouderen als voor gehandicapten. Voor zoon vier gaat er zo’n 50000 euro per jaar rechtstreeks van de overheid naar de instelling. Voor een deeltijdse plaats. Daarnaast betalen we zelf nog eens 700 euro per maand voor de huur van het kamertje waar hij 3 nachten per week slaapt. En dan heb ik het nog niet over de pampers, de speciale apparatuur, de bijvoeding en medicatie, e.d. Maar anderzijds: het kan altijd nog erger, dus we prijzen ons gelukkig.

  5. Zoveel dingen ineens, zeg! Ik pik er eentje uit: WeTransfer gebruik ik al een hele tijd. Bijzonder interessant voor mij, want van foto’s verkleinen ben ik geen voorstander. En dus hup, allemaal ineens versturen zonder zorgen.

    • Voor mij was dat compleet nieuw. Ik had het wel graag wat eerder gekend, dat had al veel printerinkt kunnen sparen.

Reacties zijn gesloten.