Geen RIP op twee manieren

Bang zijn, het doet wat met een mens. Pijn hebben ook. Bang zijn om pijn doet je in cirkels denken met veel wat-als, en het zal toch niet zeker? Bang zijn is ook eenzaam. Je wil immers geen alarmbellen laten afgaan bij mensen die je lief zijn.

Deze week ging ik naar de huisarts. Ik vond dat een bloedafname nodig was, vooraleer een maand te gaan fietsen. Eventuele tekorten aan vitamines en ijzer kunnen op die manier aan het licht komen, en de waarden van cholesterol en suiker mogen ook al eens gemeten worden.

Een tijd geleden was ik ook al bij de gynaecoloog. Die stelde me voor om ook maar eens een mammografie te laten maken, gezien de leeftijd en zo. Nu ga ik niet lichtzinnig om met zo’n onderzoeken. Dat pletmachien en de bijhorende straling, ik ben daar absoluut (understatement van het jaar!) geen fan van. Ik zou dus m.a.w. zelf wel beslissen wanneer dat nodig was.

Nu erg lang heb ik precies niet gewacht. Constant met een pijnlijke borst lopen, was de oorzaak. Daar sprak ik dus ook nog over met de huisarts. Die gaf me een verwijsbrief mee voor de radioloog.

img_20190401_160302

De RIP en dat vraagteken deed me nog meer paniekeren. Ze had immers een borstonderzoek gedaan. Ik heb namelijk geen enkele ambitie om al peaceful te gaan rusten en de medische RIP die voor een ruimte-innemend proces (gezwel) staat, blinkt al helemaal niet op mijn verlanglijstje.

Gelukkig ziet het er naar uit dat mijn omgeving nog niet van me af is. Ontstoken klieren zijn de oorzaak van al die pijn. Straks dus nog een rondje huisarts. Om de bloeduitslag te bekijken en te vragen hoe die pijn op te lossen is, wetende dat ik absoluut niet tegen ontstekingsremmers kan.

(Bericht 24/40 in het kader van #40dagenbloggen)

 

18 reacties

 1. Zusje toch.
  Wat ken ik dat rotte gevoel goed. Wat herken ik dat gevoel goed dat je je naasten niet de stuipen op het lijf wil jagen. Het is ook zo vreselijk, zoiets te moeten vertellen.
  Het wachten, de schrik.
  Pffff.
  Blij dat het toch niet zo erg is uiteindelijk. En ik hoop dat er voor jou een comfortabele oplossing komt.

  • Ik ben zo wel blij met mijn nieuwe zus 😉
   En weet je, dat laatste hoop ik voor jou ook uit de grond van mijn hart!

 2. Allez, we zijn nog niet van je af. Gelukkig maar. 😉
  Zeg tegen Bruno dat hij meer van tettekerus moet doen.

 3. Oef en een diepe opgelucht zucht, dat was mijn reactie bij het lezen. Ik duim dat de bloedtest ook goed is! Een borstontsteking is al pijnlijk genoeg. Geen idee of ze daar ontstekingsremmers voor voorschrijven, tijdens borstvoeding is antibiotica eerder gebruikelijk. Als je een natuurlijk lapmiddeltje wil (geen wonderen verwachten, bij mij genas het er niet door), een vroedvrouw raadde mij in borstvoedingstijden aan om gember te raspen, dat te koken en dan als slapgekookt lauw brouwseltje in een tetradoek (of andere lichte stof) te draaien en er op te houden. Dat prikkelt eerst en doet je vel eronder heet aanvoelen, maar doet daarna wel beetje deugd. Straffe saliethee is niet combineerbaar met borstvoeding, want het werkt vochtafdrijvend (dus minder melk). Het helpt wel wat voor verstopte neuzen of veel snot, misschien helpt dat ook wel een beetje voor verstopte klieren? Ik duim dat je er gauw van verlost raakt!

  • Ik heb nu een ontstekingsremmer in de vorm van een supplement gekregen op basis van kurkuma, iets nieuw op de markt dat blijkbaar heel snel zou opgenomen worden. De huisarts wist er ook wel bij te vertellen dat het natuurlijk firma’s zijn die willen verkopen, ze gaf geen garanties.

 4. Altijd erg, dat wachten! Maar die onderzoeken zijn wel nodig om uitsluitsels te kunnen geven, gelukkig met goed resultaat bij jou! Liefs x

 5. Oef! Gelukkig zijn we nog niet van je af! Ik ben maar wat blij met die blogvriendin die ik binnenkort ‘in ‘t echt’ ga ontmoeten.
  Verzorg je goed!

 6. Wie gebruikt er nu zo’n afkorting op een radiologieformulier dat de patiënte onder ogen krijgt : je schrikt je toch een ongeluk !!
  Hoop voor je dat de kurkuma iets doet, dat schijnt tegenwoordig overal goed voor te zijn.
  Niet te lang mee door blijven hobbelen hoor !
  Sterkte ermee

 7. Ugh teveel diagnoses in nabije omgeving zorgen er net voor dat ik vragende partij ben om op tijd een mammografie uit te voeren. Liever de bestraling nu…dan later bestraling als behandeling.

  Blij dat je slechts ontstoken klieren had! Veel beterschap

Reacties zijn gesloten.