Ik neem je mee, ik neem je mee op reis (2)

Een vervolg op dit.

Ik liet het hier al eens vallen, we gaan naar Ierland dit jaar. En we gaan weer fietsen! Na het boeken in januari van een hotel in Caen (Fr), twee bootreizen heen en terug naar Ierland en een B&B in Dublin, werd het plots reëel.

Het plan:

We vertrekken uit Ieper naar Lille, zo’n 35km fietsen. Daar nemen we regionale treinen (daar mogen fietsen altijd mee) via Amiens en Rouen naar Caen. Daar slapen we nog een nacht, om dan de dag nadien nog een trein te nemen naar Cherbourg.

In de namiddag nemen we de ferry naar Dublin, waar we iets meer dan 18u later zouden moeten arriveren. Dat geeft ons net de tijd om de stad nog wat te (her)ontdekken en een nieuwe treinreis te boeken naar Sligo. We moeten immers aan de westkust geraken.

Van daaruit beginnen we de The Wild Atlantic Way te fietsen, anticlockwise zoals dat in het Engels zo mooi heet. Ik vergaap me nu al aan al die mooie punten op de route die een beetje meer uitleg krijgen. Een deel daarvan heb ik al mogen zien ooit, voor Bruno is het allemaal nieuw.

In de link onder de naam van de route staan diverse etappes beschreven. We starten in deze (oranje gedeelte hieronder) en eindigen met de de laatste in het zuiden. Naargelang de tijd die ons dan nog rest, fietsen we nog door naar Rosslare aan de Oostkust, vanwaar we naar Frankrijk varen, ofwel wordt er weer een trein genomen om sneller op die bestemming te komen.

img_20190327_162239
https://www.thewildatlanticway.com/

We krijgen 25 dagen op Ierse bodem, in totaal zal ik minimum 29 dagen van huis zijn. Ik krijg het daar nu al koud en warm van tegelijk want dat is voor mij gigantisch lang!

Het duiveltje in mijn hoofd van de kinderen met stageperikelen/blokperiodes, niet gepamperd door moeder de vrouw, zal zich hopelijk niet te prominent manifesteren.

Deze reis zal helemaal niet tot in de puntjes gepland zijn (al zal Bruno daar toch wel wat tijd insteken), reizen mag voor ons ontdekken zijn en kiezen op het moment zelf. De fietsroute is maar een leidraad. Factoren als het weer, eens een stadsbezoek, wat cultuur onderweg zullen bepalen hoe de reis er werkelijk uit gaat zien.

(Bericht 19/40 in het kader van #40dagenbloggen)

 

23 reacties

 1. Prachtig vooruitzicht! Moest je nog een lekker restaurantje zoeken in Caen … Le Bouchon du Vaugueux is echt een aanrader.

 2. Je hebt duidelijk je hart verloren aan Ierland. En aan alternatief reizen, zo blijkt. Ik wens jullie nu al een fijne reis toe.
  O ja: zou Roeselare afstammen van Rosslare of vice versa?

  • Rosslare stamt af van Roeselare. Iets met Vlaamse stammen die in de tweede eeuw na Christus de regio onder Dublin koloniseerden. De naam van de stad Wexford zou ook afkomstig zijn van een Vlaamse naam.

 3. Wij waren daar vorige zomer, weliswaar met een huurauto. Het is er prachtig, maar dat weet je waarschijnlijk al 🙂

 4. Wat een leuk idee! Wij waren er vorig jaar met eigen auto en tentje en zagen de west en zuidkust. Toen zeiden we tegen elkaar: hier gaan we nog een keer fietsen. Ik ben dus heel benieuwd naar je ervaringen!

  • Als er tijd is probeer ik te bloggen op onze reissite (in het menu hier aan te klikken), en via Instagram ga je ook kunnen volgen.

 5. Wat ziet dat er fantastisch uit. Alle superlatieven die ik wil gebruiken, klinken een beetje té, maar ik ben al enorm enthousiast in jouw plaats in ieder geval. Wat zalig mooi!
  1 woord: foto’s. Of neen, 3 woorden: foto’s, foto’s, foto’s. Ik word hier met liefde bedolven onder de foto’s op jouw blog. En een uitgebreid verslag wil ik ook. Goed? Afgesproken?
  29 dagen. Zalig. Heerlijk, zo’n langere vakantie. Dan heb je zo echt een hele tijd dat je nog niet hoeft te denken aan naar huis gaan. Genieten.
  Vraagske: hoe zit dat met de hoogtemeters?
  Ik lees graag over de voorbereidingen! (de fietsen, wat neem je mee, waar wordt er overnacht…)

 6. Oh, wat een zalig idee! Ik deed ooit een korte fietsreis met mijn broer en droom sindsdien van meer, dus héél benieuwd naar je belevenissen 🙂 Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.