Haberdashery

In de categorie ‘heerlijke woorden’ past deze toch zeker wel. Voor wie het in Keulen hoort donderen:

IMG_20190311_111330

Hoe ik daar nu zo bij kom?

Wel, naar aanleiding van een nieuw seizoen van ‘The great British sewing bee’ (een naaiwedstrijd voor amateurs waar ik met grote ogen naar kijk om wat die allemaal kunnen), zag ik een link passeren waar je vorige seizoenen kon kijken.

Ik deed hier dus een paar luie zondagen van bingewatchen. Allemaal tijd die ik had kunnen besteden aan het kledingstuk van de naailes dat maar niet af geraakt.

Prioriteiten en zo.

Net als gisteren bij Adriënne zie ik nu een ouderwets winkeltje voor me, met schuifjes met knopen, bobijnen met draad en linten, rollen stof, …

Zo een beetje als in dit lied van Louis Neefs

(bericht 7/40 in het kader van #40dagenbloggen)

30 reacties

 1. Oh, ik kijk ook zo graag naar de Great British Sewing Bee. Vindt jij die Patrick ook zo knap? Hij laat z’n Britse stijfheid ook wat los. Hij heeft al twee keer een dansje gedaan. Het is al eeuwen geleden dat ik zelf eens een knoop heb aangenaaid, maar hee, ik kan dat wel.

  • Ik heb me doodgelachen met het vrouwelijke jurylid (kom even niet op de naam), die in een bepaalde aflevering verklaarde dat ze ooit een collectie kleren maakte ‘hard rock’-stijl, (jeans, scheuren, pinnen, …) en dat ze zelf fan van de muziek was. Als je haar nu ziet…

   • Ja ik ook! Rotgelachen. Ah ja, de tand des tijds, hè. Krijgen wij nooit mee te maken toch? Wij blijven eeuwig jong en rock & roll.

 2. Ik kende de term uit de serie “Call the midwife” waar één van de personages een Haberdashery heeft. Da’s toch eigenlijk een beetje de Veritas uit den ouden tijd?

 3. Ik vind Haberdashery echt een heerlijk woord! Ik hoorde dat in feite voor het eerst (?) in de film The Hateful Eight van Tarantine, één van mijn favoriete regisseurs. Ik kijk naar Dr. Quinn (ach ja, jeugdsentiment) en daar heb je ook een winkel waar het boven staat. Of was dat nou bij Westworld….??

 4. Moh! Wat een heerlijk nostalgisch liedje van Louis Neefs! Ik kende het niet. Hij was toch ‘ne krak’ hè😍
  Ja, zo’n winkeltjes, daar ging ik als kind met ons moeder ook dikwijls naartoe. Een stofje kiezen voor een nieuw rokje, wat fournituren erbij. En dat rook daar altijd zo lekker… Zalige herinneringen!

Reacties zijn gesloten.