Beste CM-Mobiel

Ik had me bijna vergist in aanspreking, want die nieuwe naam van het Minder Mobielen-vervoer is nog even wennen.

Kostte dat veel, zo’n nieuwe naam? Ik vraag het me af, want er moet precies nogal wat meer cold hard cash jullie richting uit komen als ik de nieuwsbrief zo eens doorneem.

De gebruikers van jullie service gaan voor elke rit €1.50 administratiekosten moeten betalen. Toch fijn voor pakweg die kankerpatiënt die 35 keer naar bestralingen moet gebracht worden, of diegene die na een ongeval weken lang revalidatie nodig heeft. Wat is €1.50 nu hé.

A ja, ik begrijp het al, die anderhalve euro gaat dubbel en dik gerecupereerd worden, op de kap van de vrijwillige chauffeurs. Die mogen geen wachttijd meer aanrekenen. Ze mogen wel beslissen om als het hun te lang duurt naar huis te rijden om dan twee ritten aan te rekenen aan de klant.

Tot zover de recuperatie.

Wat dachten jullie eigenlijk? Dat wij chauffeurs zakkenvullers zijn? Twee ritten aanrekenen aan mensen die zo al zwak staan in de maatschappij. Of zouden wij melkkoeien zijn. Want ja, die flinke €2.50/uur wachttijd en maximaal twee uren mogen aanrekenen, daar werden wij rijk van uiteraard.

En al die chauffeurs tweemaal dezelfde rit laten doen, dat gaat de fileproblemen ook oplossen zeker?

En hoe gaat dat dan in de praktijk, weer naar huis rijden als het ons te lang duurt? Laten we onze (soms hulpbehoevende) patiënten dan gewoon achter in een wachtzaal en zijn we pipidada? Gaan jullie dan in pakweg het UZ-Gent op zoek naar dolende patiënten?

Ach, maar ik heb de nieuwsbrief nog niet goed gelezen. U gaat in een brief naar de klanten vragen om bij wachttijd de chauffeur een koffie aan te bieden.

Nog maar eens de praktijk: we laten weer onze patiënt in een wachtzaal achter? Of als dat niet gaat gaan we samen een koffie drinken nadat we al uren gewacht hebben? Wij hebben thuis immers toch allemaal personeel dat voor de patatjes zorgt als we lang weg zijn, nietwaar? Wat is dan nog een half uurtje extra?

En die koffie, wat als ik dat nu niet graag drink? Of wat als de klant maar een zwarte geeft en ik graag een latte drink? Dat kost wel wat meer hé?

Maar ’t is goed, ik zwijg al. Ik las het begin van de nieuwsbrief blijkbaar nog niet goed. Onze kilometervergoeding gaat flink omhoog, kwestie dat we toch geen kwaad zouden spreken over u zeker.

Flink omhoog zoals de volle €0.0073.

Pfwieuw!

Volgens mij kan ik daarvan vanaf 2020 gaan rentenieren!

 

Advertenties

16 comments

 1. Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vreugde leven. Enfin, da’s een uitspraak van mijn moeder zaliger. Maar ik onderstreep ze wel.
  Ik zou nooit kunnen doen wat jij doet. Vrijwilligers zijn de slaven van vandaag. Ik zou nog véél meer willen schrijven, doch dat zou onze goede virtuele relatie niet ten goede komen, vrees ik.

 2. Mijn dochter, compleet vermangeld na een zwangerschapsvergiftiging, een keizersnee en een tweede operatie daarbovenop, kwam niet in aanmerking voor dit vervoer om dagelijks naar haar prematuur geboren baby’tje te gaan. Niet ziek genoeg blijkbaar. Trekt uwen plan. Met het openbaar vervoer als er geen vrijwilligers waren in de familie, want zelf mocht ze niet met de auto rijden. Haar vriend heeft geen rijbewijs.
  Resultaat: we hebben het voor elkaar gekregen dat ze gevoerd en gehaald werd, ze is een keer met de bus geweest, en ze is twee weken te vroeg met de auto beginnen rijden omdat ze het op haar zenuwen kreeg van altijd te moeten afhangen van anderen.
  Maar voor jou, Eilish, alle respect en 100% bewondering! Wat jullie opgelegd krijgen van bovenaf, daar kunnen jullie niet aan doen.

  • Tuurlijk dat ze niet in aanmerking kwam, zij moest immers niet naar de dokter.
   Ik bedoel dit uiteraard heel cynisch!
   Ze hebben zo de mond vol dat ze i.p.v. een ziekenfonds een gezondheidsfonds willen zijn. De geestelijke veerkracht die je dochter moest opbrengen zal haar welzijn zeker ten goede gekomen zijn.

   • Ja, inderdaad, zij moest niet naar de dokter. Alle praktische beslommeringen waren nog een extra last. Wat had het fijn geweest als ze met iemand zoals jij had kunnen meerijden! Maar ja. We mogen in België zeker niet klagen over onze medische voorzieningen, maar toch, het is niet allemaal even evident.

 3. Er zijn massa’s mensen die onbetaald vrijwilligerswerk doen, waarvan elk gezond mens denkt: maar die moeten toch gewoon betààld worden? Vrijwilligers werken even hard en soms nog harder. En dat allemaal omdat ze het hart op de juiste plaats hebben.

 4. Er bestaat jammer genoeg van een aantal instellingen wel een verkeerd beeld vrees ik, dat heb jij weer eens mooi laten zien. Een ziekenfonds moet óók winst maken, maar ze laten dat anders uitschijnen.
  Je zei het zelf al ergens hierboven, ik wilde je aanraden die brief van jou zeker publiekelijk te maken!

 5. Amai! Met groeiende verontwaardiging lees ik dit stukje. Waar zijn al die instellingen toch mee bezig? We zitten allemaal vast in de greep van het kapitalisme. Alles moet opbrengen en groeien. Is dat de gezonde economie? Stel nu dat onze kinderen ook altijd zouden blijven groeien. Dan zouden ze op een bepaald moment door het dak van ons huis gaan! Is dat gezond?
  Lieve Eilish, fijn dat jij ons weer eens doet nadenken!
  Je hebt het weer ‘boenk erop’ gebracht!

 6. Daar krijg ik nu het vliegend schijt van zie. Mét slagroom, om het helemaal te gek te maken.
  Ik had ook wat vrijwillerschap op het oog met mijn pensioen, maar zal iets moeten zoeken zonder wachttijden en kilometers. Sokken breien voor de negertjes, misschien?

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.