Beeld bij de week

Er werd hier een halve verhuis gedaan de laatste dagen. Iets met interieur dat veranderde. E.e.a. betekende dat hier kasten verhuisden naar een andere ruimte, en dat er in de living (tweedehands) nieuw in de plek kwam.

Hoog tijd om eens door de inhoud van die kasten te gaan. Er kwam op die manier wel wat verleden naar boven.

IMG_20181220_192731

Ik toonde dit wiegje o.a. aan de oudste met de boodschap dat het een herinnering aan haar doopsel was maar dat het al wat schade had opgelopen. Waarop zij repliceerde: “Mijn geloof ook” 🙂

 

Na het hemelvaren van de echtgenoot maakte ik in de achterkant van mijn dressoir een gat voor de kabels en zette de stereo in de kast. Veel plaatjes worden er hier niet gedraaid en het stof werd precies ook niet afgedaan (oeps!). Tijdens het kasten legen mocht Rob nog eens spelen. Mijn muziekverleden (nu ben ik officieel al mijn cool verloren) en dat van de kroost lag zusterlijk op een hoopje.

 

Tweedehands meubelen kopen (massief eik voor een prikje) wil ook zeggen dat je zelf voor vervoer moet zorgen. Een neef werd bereid gevonden om tanteke te helpen. Ik stuurde hem hoe ik dat zag in de bestelwagen met afmetingen bij, kwestie van ter plekke niet tot de vaststelling te moeten komen dat we niet alles konden meenemen. Hij en Bruno waren een verhuisteam om U tegen te zeggen (rolplateaus om kasten op te zetten, wikkelen in folie, dekens om glas te beschermen, spierkracht…)

Eens thuis alles geïnstalleerd wist ik weer wat doen. De kasten weer vol steken in de woonkamer en meteen heel mijn keukenberging ook arrangeren. Ik was er gisterennamiddag de hele tijd zoet mee.

Vanmorgen ging de kroost nog door een map die ooit van bij mijn ouders was gekomen. Nieuwjaarsbrieven, foto’s, tot het menu toe van hun communiefeesten. En ook nog deze mooie jongeling:

PA

Mijn vader. Op de ommezijde staat ‘Gavarnie 8-8-1952’. Dat moet dan die keer geweest zijn dat hij van Maldegem naar Lourdes is gefietst. Nog net geen 20 jaar was hij toen.

Schoon toch die oude foto’s!

 

 

 

 

 

Advertenties

16 comments

  1. Tof, op die manier opruimen en mijmeren. Weet je, ik heb dezelfde LP van Rob De Nijs. Maar daar naast staan nog ongeveer 15 andere LP’s van Rob – ik was een behoorlijke superfan. 🙂

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.