Hoe zit dat nu met die wasbal?

Zie vorig bericht.

De pro’s:

 • In vergelijking met traditionele wasmiddelen zeer goedkoop.
 • Veel minder afval van flessen, minder gesleur in de supermarkt.
 • Gemakkelijk in gebruik. Je moet niet telkens doseren, het ei gaat gewoon tussen de was de machine in.
 • Gaat lang mee. Naargelang het type 720 of 210 wasbeurten en daarna nog navulbaar.
 • Voor mensen die kampen met huidallergieën ook geschikt.
 • Je kunt niet te weinig of teveel doseren.
 • Hij wast. Wat een geluk zeg 🙂

 

Een beetje negativiteit:

 • Vlekken zijn niet altijd weg maar dat had ik met traditioneel wasmiddel ook wel eens. Mijn vlekkenmiddel is hier trouwens een ouderwets stuk Sunlight zeep (met een zachte tandenborstel op het textiel wrijven). Zeg dat de bomma het gezegd heeft.
 • De geur is niet overweldigend. Aan de andere kant zijn al die overdreven geuren nu ook weer niet zo gezond.
 • Als ik een kort programma draai, dan durf ik nog wel eens een parfumrest ruiken. Al kan dat aan het favo geurtje-van-het-moment van de dochter liggen. Idem met zweetgeur.
 • De wasbal mag niet gebruikt worden voor was boven de 60° (maar die draai ik toch niet zoveel).

 

Besluit:

Ik heb geen spijt van de aankoop. Het was me in de eerste plaats om het ecologische aspect te doen en daar voldoet de wasbal aan.

Het is toch niet zo dat wij onze kleren zo vuil laten worden hé. Eigenlijk frissen we meer dingen op dan dat het echt nodig is om te wassen. Of spreek ik nu enkel voor mezelf?

Traditionele wasmiddelen doen ook niet altijd wat ze beloven. Waarom zouden er anders zoveel vlekken verwijderaars op de markt zijn?

Een beetje bijhouden hoeveel machines je draait lijkt me opportuun. Hoe weet je anders wanneer je moet bijvullen? Ik heb hier een simpel papier met cijfers van 1 tot 72 aan de muur hangen dat ik afstreep. Zo’n briefje is rap geschreven.

 

(Deze post is niet gesponsord, ik kocht (voor al wie wou in de familie en voor mezelf) de wasballen en betaalde die netjes).

 

 

Advertenties

28 comments

  • Ik doe even van copy-paste bij de beschrijving van de wasbal:

   De wasbal van EcoEgg is een volwaardig alternatief voor wasmiddel/waspoeder. U steekt het gewoon in de wasmachine en u hebt verder geen ander wasmiddel meer nodig.

   De twee types van minerale pellets die zich in het ei bevinden gaan aan het werk en produceren krachtig (maar natuurlijk) reinigend schuim die uw kledij weer proper maakt.

   De EcoEgg is dermatologisch getest en zelfs uiterst geschikt bevonden voor de (erg) gevoelige huid.

   De pellets in de wasbal gaan 720 wasbeurten mee (ongeveer 3 jaar) en kosten amper 4 eurocent per wasbeurt. Na deze 720 beurten kan je de wasbal gemakkelijk hervullen met hervulpellets.

   De wasbal is verkrijgbaar met een geurtje (katoenbloesem en lentebloesem) of zonder geurtje.

 1. Misschien moet ik mijn waservaringen met de wasnoten van Seepje ook eens delen in een blogpost. Deze eieren lijken in ieder geval ook tof. Misschien een idee voor in de verpakkingsvrije winkel bij ons in de buurt. Daar haal ik nu met een herbruikbare fles fosfaatvrij vloeibaar wasmiddel. Gewoon overtappen en terwijl een babbel doen. Gezellig!

  • Ik moet daar een redelijke trip voor maken om een verpakkingsvrije winkel te doen. Daar speciaal naartoe rijden is dus absurd maar als ik in de buurt ben dan spring ik er wel binnen. (Ohne – Gent)

 2. Ik denk niet dat het iets voor mij is. Ik gebruik namelijk verschillende wasmiddelen voor verschillende wasjes. Mijn was is wel proper en ruikt gewoon naar propere was, ook op kort programma en zeer lage temperatuur.

 3. Zouden ze die bij Ohne ook verkopen? BioPlanet ligt beetje uit de buurt en ben geen fan van online kopen (om dan te moeten laten leveren door milieu-onvriendelijke bestelwagens)

 4. Dat je soms toch nog zweetgeurtjes ruikt na het wassen schrikt mij af. Verder klinkt hij wel goed, maar dat vind ik toch wel een bezwaar.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.