Losse flodders

Al gevraagd aan je wederhelft of die chrysanten op zijn/haar graf wil met Allerheiligen? (of al eens gesproken over hoe een eventueel afscheid er moet uitzien). Ik deed dat niet. Hij krijgt er trouwens geen. Wel iets anders. De goegemeente moet toch weten waarover te ‘klapn’ zeker.

Nog mensen met kinderen die graag ziek zijn in de vakantie? Wij zijn dat hier al tig jaar gewoon.

“Het deeg van de ‘pottink’ (oud brood, peperkoek, speculaas, verse vijgen, vannilepudding, plantaardige melk — en mixen maar) lijkt erg op het stoelgangstaal dat klaarstaat voor de huisarts”, zegt ze. De geur en smaak na het bakken was gelukkig iets anders.

In sommige woonzorgcentra vinden ze het normaal dat personeel ziek komt werken. Dochter kwam gisteren met 38,8° koorts thuis en toch werd ze vanmorgen weer verwacht (want vakantie en short in staff en iemand stand-by daar hebben ze nog nooit van gehoord, die studenten moeten dat maar opvangen). “No way, José” zei moeder. Mijn kind moet geen overleden oudjes op haar geweten hebben door een infectie door te geven.

Mensen die je al veelvuldig hebben bedankt in de auto na heel wat ritten samen onderweg geweest te zijn (kankerbehandeling), en die dan nog de moeite doen om een kaartje te schrijven met een persoonlijke tekst op. Warm!

Het kind dat zegt dat ze altijd maar moet denken aan haar kot dat niet proper achter gelaten is (dat kan toch niet zeker, haar ‘huisje’ moet proper zijn). Ik denk dat ook als ik mijn kot zie waar kinderen thuis zijn. Zucht!

Een cursus handlettering die qua niveau op tekenen tweede kleuterklas lijkt. Dat ik daar dus naar uitgekeken heb hé…

“Is Sinterklaas een feestdag”? “Ja, van het kapitalisme”. Zo praten mijn kinders tegen elkaar.

Ik kocht heel kapitalistisch een aandeel. Eén, ja. Kwestie dat mijn kapitaal niet zo groot is. Van Ecopower trouwens. De kerncentrales dicht willen en klant blijven bij Engie/Electrabel was niet erg logisch te noemen. Het stond al lang op de planning, nu kwam het er eindelijk van!

Hier wordt al een tijd gewassen met de EcoEgg Wasbal. En content van trouwens. Misschien schrijf ik nog wel eens een review.

Het lief en ik gingen geheel eco, wandelen op zondag. Elk met ons fototoestel. Hij wou me waarschijnlijk wat eigenzinnigheid afleren dus kreeg ik tips. Dank u, schat! Maar dat ik toch zo graag mijn goesting doe. Hem fotograferen terwijl hij een ander plaatje schiet bijvoorbeeld.

IMG_0130

Die wandeling had ook nog een doel op de terugweg. Ik mocht namelijk een bestelling bio-bloembollen afhalen dichtbij huis. Na het planten van 100 stuks maandag (nog 25 te gaan) werd ik dinsdag wakker met bloembolplanterspierpijn.

De buren kunnen trouwens weer rustig ademhalen. Al het gras hier staat weer even lang. De stukken die ik niet afreed waren eens gekortwiekt perfecte vlakken om de bollen een beetje symmetrisch te planten. Of wat had je gedacht?

 

 

 

 

Advertenties

12 comments

 1. LOL, ik kijk nooit meer op dezelfde manier naar broodpudding 🙂
  En die EcoEggs, kan je dat ook ergens offline kopen? ’t is dat ik niet zo hou van online kopen en dingen te moeten laten leveren door eco-onvriendleijke bestelwagen :p

  • Er zijn drie soorten 2 met parfum en een parfumloze. Die zonder parfum heb ik al zien liggen in de Bio Planet (Gent).
   De bestelwagen reed (met een bestelling voor heel mijn familie trouwens) niet tot hier, maar tot een afhaalpunt waar hij waarschijnlijk meerdere pakjes kon afzetten. Nog niet ecologisch, ik weet het, maar al iets beter want ik haalde mijn pak te voet af.

   • ga volgende week misschien eens bij Ohne gaan kijken tijdens de middagpauze (of als ik nog eens in ’t centrum van de stad geraak bij de verpakkingsloze winkel daar, kan even niet op de naam komen).

 2. Ik heb nét mijn balkonkast volgestouwd met wasmiddel (geen betere raad dan voorraad ;)) maar als die op zijn, ga ik eens serieus overwegen zo’n ei te kopen.

 3. O nee, is Sinterklaas een feest van het kapitalisme ? Dan maakt dat me dus een kind van het kapitalisme 🙂

  Ik zit even te bedenken dat ik Ecopower al even aan het overwegen ben. Maar dan bedenk ik soms dat de hoeveelheid energie die we nodig hebben volgensm ij niet zonder kerncentrales kan. Duitsland heeft god weet hoeveel zonnepanelen en windmolens (zelfs omgerekend per inwoner stukken hoger dan bij ons denk ik), schafte de kernnergie af, maar doet nu dus terug zijn bruinkoolcentrales op volle kracht draaien om de onbalans uit het systeem te halen. En om dat te doen o,ntgint het op zeer snelle basis eeuwenoude wouden. Als ik moet kiezen tussen kernergie (de heel langzame dood van de planeet) en bvb bruinkool of andere groene alternatieven (de snelle dood van de planeet wegens verdwijnend groen) dan weet ik het voor mezelf wel. Maar dat is een eigen mening he 😉 Maar het is een complex vraagstuk. Net zoals de electrische wagen. .

 4. Hier ook sinds een tijdje zo’n ei. Niets te klagen, behalve toen we onze Nepalwas moesten doen en het er toch niet frisruikend (wel proper) uitkwam. Sidenote: heb wel de niet-geparfumeerde versie. Dus misschien toch eens die met een geurtje in huis halen ter afwisseling.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.