En dan de echte invulling van de zondagmiddag

De voorspelling kwam (gelukkig voor de dochter) niet uit.

Iets minder gelukkig voor mij gebeurden er andere dingen.

Na die voorspelling van gisteren te schrijven, bedacht ik me dat er nog huiswerk te doen viel voor de fotografie-cursus (niet veel bij voorstellen, gewoon wat initiatie) die ik al een paar weken volg.

Diafragma oefenen. Wat dan volgende resultaten kan opleveren (we moeten niet de perfecte foto tonen in de les, wel dat we weten wat er gebeurt bij welke instelling)

Sluitertijden mochten we ook proberen. De foto’s die ik nam voor de les zet ik hier niet, maar een bewegende dochter kon daar wel in passen. Al weet ik begot niet meer wat ik ingesteld heb (straks eens kijken bij de info) en is de beweging niet echt in beeld gebracht.

IMG_0033

Dat het kind zo enthousiast aan het slaan was met de racket, gaf als resultaat dat de shuttle in de dakgoot belandde. 😠

Vermits ik niet zit te wachten op verstopte goten sommeerde ik haar dan maar om met mij de grote ladder van de schoonouders te gaan halen.

Kwam er op die manier toch wel een grote vink achter de eeuwig uitgestelde to do van ‘goten uitkuisen’ zeker.

De zonnekant van het huis was een makkie. Meer dan wat bladeren en zand lag er niet in de goot. De andere kant deed me mijn bleke broek veiligheidshalve maar wisselen voor een oud joggingbroekske, want daar lag voor een deel natte drek van mos en slijk in. Na hier 22 jaar wonen heb ik ook door dat een deel van de goot verkeerd afloopt, want aan het gat van de regenpijp alles droog en op 2/3 van de goot natte drek lijkt me toch niet normaal.

fullsizeoutput_2e3e

Enfin, ik zong even cynisch als de jongste over het studeren, ‘lazy sundayafternoon’ hoog op de ladder en maakte dat boeltje proper. A man women’s got to do what she has to do, niewaar? 💪💪

Dat de jongste ondertussen ook niet van break down deed was ook meegenomen. Ze had zelfs al beslist van om 4 uur ook geen tranen te laten vloeien. In plaats daarvan gingen we nog met z’n allen naar onze bossen. En dat was ook weeral veel te lang geleden.

(geen camera mee, gewoon smartphone-foto’s met overbelichte stukken en zo)

Een drankje, ijsje en wandeling verder namen we thuis nog een broodmaaltijd, werd er een koffer gepakt en kon jongste terug naar haar kot.

Een tijd later kreeg ik volgend bericht: “Ben al een tijdje op kot voor het geval dat je je afvroeg of ik nog leefde” en ook nog dit: “leren lukt al veel beter trouwens, bijna klaar :)”

Eind goed, al goed 👍

Advertenties

5 comments

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.