Muizenissen

Ik was beter toch wat harder geweest met dit huishouden.

Blijkbaar voyageren de beestjes hier nog altijd.

Tot in huis zelfs. GROTE gruwel!

Toen ik een tijd geleden na een intense dag van verhuizen op het gemak een kop koffie wou maken, hoorde ik geritsel in de keukenkast. De kast opentrekken deed me oog in oog staan met een muis op het bovenste schap. Met de snelheid van het licht sloeg ik de kast weer dicht.

Kleine dochter offerde zich op om het schap te legen (daar staan een reeks kommen die hier zelden gebruikt worden). Muis was pipidada, gegaan waarlangs ze was gekomen, het gat waar de stekker van de afzuigkap uitkomt.

Ik plakte het gat dicht met tape en stapelde e.e.a. zo goed en zo kwaad tot bovenaan de kast. Er werd zelfs nog een groot keukenmes tussen gewrongen. Ik hoopte de snoodaard van een muis op die manier duidelijk te maken dat ze niet meer hoefde te verschijnen.
En dat leek anderhalve week wel te werken. Tot grote dochter vorige woensdag voor het middageten ging zorgen terwijl ik naar de naailes was.
Dat het een beetje een ravage was in de kast, zei ze.

IMG_20180911_143257

Alle olieflesjes waren de dop afgebeten, muis was dus al twee schappen lager geraakt (gelukkig niet op het onderste waar al mijn kruidenpotjes met kurken deksels staan)
Alsof ik al bekomen was van het eerste bezoek zeg! Ieuw!

Enfin. Ik maakte de kast volledig proper, gooide de olie en een doos aangevreten sausbinder weg en haalde ‘boys and their tools-way’ de boormachine uit. Ik ging ook naar iets van metaal op zoek om tegen het gat te schroeven. Dat laatste zo goed en zo kwaad, die stekker moest er natuurlijk nog door. Kleine hoekijzers bleken niet te werken (voor niets gaten in de binnenkant van de kast), grote rondellen deden het uiteindelijk niet al te katholiek wél.
IMG_20180905_142454
Ik eindigde met de legboorden terug in de kast te leggen. Niet zomaar tegen de rug van de kast geduwd maar met een paar millimeter achteraan en evenveel vooraan. Mocht muis al terugkomen, ze zal op het bovenste schap blijven!

En hoe is dat beest daar gekomen? Wel, ik vermoed langs het driedelig ventilatierooster waarvan één klepje niet meer toe gaat.

En kunnen muizen verticaal tegen de muur kruipen? Blijkbaar wel.
Nee, héél zeker wel!

Ik zag dat namelijk live vanmiddag op de muur van mijn terras.
We zitten hier blijkbaar met een plaag. En ik word er stilaan helemaal paranoïde van!

HELP!

Advertenties

22 comments

 1. Gaten dichten met metalen pannesponsjes werkt het beste. Daar knagen ze niet door heen.

  De muizeningang naar jouw huis is het belangrijkste. Als de ingang gesloten is en blijft is het probleem opgelost.

  Succes met het vervolg.

  Vriendelijke groet,

 2. Gelezen al gniffelend! Waarom zijn mensen toch bang van zo’n lief, klein schichtig muisje? In huis zou ik ze ook wel niet graag hebben, er zijn er hier al genoeg die rommel maken : pubers, de parkiet van zoonlief, ikke als ik geen tijd heb om mijn tuinschoenen uit te doen, …
  En nu kan ik een gezicht op jou plakken dankzij je reactie op fb. Tof hè?! 😘

  • Ik ook. Ik associeer muizen eigenlijk altijd met héél vuile huizen en met onhygiënische toestanden. Niet dat het hier altijd ‘gelekt’ ligt, maar we hebben wel degelijk properheidsnormen.

   • Ik ruik het zelfs als ik ergens binnenkom en er zitten muizen. Momenteel ook bij ons in het tuinhuis. Maar hier krioelt het van de piepedollen in het gras… en die komen ook graag naar binnen. Straks, als het wat kouder wordt, zullen we weer prijs hebben. Blij dat ik twee katten heb.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.