De teloorgang van hotel mama

Het zat er aan te komen, en het is ook de normale gang van zaken. Kinderen blijven niet aan je rok hangen. Ook de jongste niet.

Oef! Wat een opluchting! Ik draag namelijk ook graag een broek 🙂

Omdat ik ze graag de deur wil uitwerken? Nee, dat niet. Wel omdat ze blijkbaar toch voldoende goed gekweekt zijn om op eigen benen te willen staan.

Om dat uit huis gaan niet al te bruusk te doen, deden we dat in twee stappen. Vrijdag kregen we de sleutels van de nieuwe woonst, verhuisden we het gros van het materiaal dat nodig was en gingen we op school cursussen afhalen en uniformen passen.

Vandaag net voor de middag zorgden we nog voor voeding, drank, printer, PC, wat kleinigheden en een fiets.

We gingen nog gezellig ‘en famille’ eten bij onze favoriete Indiër en namen daarna nog tijd om wat te flaneren door Brugge, wat met dit weer voorwaar geen straf was.

Kleine dochter wees ons ook nog op een leuke plek voor een theetje na de maaltijd en nog een ijsje toe in ’t stad. We hebben dus echt nog genoten van samenzijn.

fullsizeoutput_2dc0

En ziet ze het zitten?

Baja! Natuurlijk is er onzekerheid om al het nieuwe, maar met een vooropleiding van ‘met mensen omgaan’ moet het al lukken dat het van dag 1 zou tegenvallen. En valt dag 2 dan toch tegen, dan is er al een diploma waarmee ze direct aan de slag kan (en dat zou ze dan ook niet erg vinden)

En ziet moeder het zitten?

Baja! Ik heb alle vertrouwen in mijn kind dat ze niet in 1000 sloten tegelijk gaat sukkelen. Ze is ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, dus die zal zich wel uit de slag trekken.

En ik kijk nu even uit naar rustiger dagen. Het is niet dat ik zo’n druk leven heb, maar mijn hoofd wilde de laatste week helemaal niet meer mee. Met een nerveuze breuk naar beneden in ’t Engels als toppunt gisteren.

Het kind gaat ook kunnen overleven getuige onderstaande foto’s:

Er zijn drie! potten choco, koekjes en koekjes, koffie en thee, cola en spa (we zijn gewoon aan frisdrank uit glas), ze kreeg pannenkoeken mee voor ontbijt morgen (al ben ik er bijna zeker van dat die vanavond al zullen op zijn), er is brood, en genoeg om warm eten te maken voor twee dagen. Het bed ligt bovendien goed, de kamer is zo goed als nieuw en praktisch ingericht, madam heeft privé sanitair (hoe leuk is dat zeg, je eigen toilet mogen kuisen, oooo leedvermaak) en ze heeft bovendien een terras weg van de straatkant.

En of ze thuis gaat kunnen missen? (ik doe nu bijna een letterlijke copy-paste van enkele jaren geleden bij de oudste)

Natuurlijk NIET !  Het zou maar erg zijn en een blijk zijn van het feit dat ik het als moeder totaal niet goed heb gedaan mocht ze het nest in het boerendorp niet missen. Aan de andere kant gaat ze daar een mini-thuisje opbouwen en dat heeft ook zijn voordelen. Geen zagende moeder, je tijd zelf mogen indelen, geen ruzie met je grote zus, en zelf de oortjes van je foon terugvinden (want met een moeder die deze altijd wegsteekt, tsss), de schoenen en kousen van onder het bed plukken, de afwas met de hand doen, zelf af en toe mogen koken, wat een voorrechten zijn dat niet zeg !

Moeder zal dan wel weer at her service zijn in de weekends, ik kijk er al naar uit hoe ze dat gaat weten te waarderen dan 😉

Lov’ you é scheetje!

 

 

 

26 reacties

 1. Er zijn mama’s die in een zwart gat vallen en anderen die het positief bekijken. Jij zal oogsten wat je gezaaid hebt, ze gaan graag terug komen naar een warme thuis en dan geniet je als ouder!
  Komt goed mama, ik weet er alles van 🙂.

 2. Spannend inderdaad, zelf beetje blij dat ik daar nog even van gespaard blijf en dat ik morgen met de dertienjarige nog samen naar school mag fietsen zonder dat ik haar op 100m van de schoolpoort alleen moet laten rijden 😉

 3. Spannend zeg. Succes aan de jongste en succes aan de mama! Stiekem blij dat mijn oudste nog maar (!) naar het derde middelbaar gaat en mijn jongste toch al in het vijfde leerjaar zit :). Man man wat gaat het snel…

  • De tijd vliegt echt! Maar ik vind grotere kinderen heel boeiend (en soms ook heel moeilijk en lastig omdat alleen moederen niet alles is)

 4. Het is wennen, aan beide kanten, dat staat vast. En uiteindelijk lukt het ook, al zul je ze je leven lang blijven missen (als je een beetje op mij lijkt tenminste ;-))

 5. Dat Vero-café is vlak achter de deur van het nieuw appartement van de zoon. Ik had je dus eigenlijk kunnen zien zitten, met een beetje geluk!

 6. Owla, schone opleiding die de dochter kiest!
  En wat een voorrechten 🙂 Heel herkenbaar, al blijven ze hier voorlopig nog wel in hotel ma&pa. Gent is niet ver genoeg om een kot losgepeuterd te krijgen, tot hun grote spijt.

  • Wij zitten hier met heel crappy openbaar vervoer en hebben (gelukkig, ik weet anders niet hoe ik dat zou kraken) recht op een studietoelage. Dat helpt aan de keuze voor een kot.

 7. Spannend zo’n nieuwe fase. Bij mij verliepen vorig jaar drie kinderen vlot achter elkaar het ouderlijk huis. En eerlijk gezegd was dat eigenlijk best heel fijn. Het gaf me letterlijk en figuurlijk ruimte.

 8. Ik speel ook met het idee mijn zoon op kot te sturen volgend jaar….ben de strijd wat beu over het feit dat hij denkt zich alles te kunnen permitteren maar voor het minste terug aan mijn rok hangt. En ik denk dat onze verhuis net een mooie gelegenheid is hem op kot te sturen, dat hij het maar leert…

 9. oh man Eilish.. ik bewonder je..

  ik mis mijn oudste.. 18, woont alvast bij zijn vader in afwachting van het starten van het academiejaar.

  ‘op kot’ zegt hij .. maar eigenlijk met de deur op slot, toch een beetje onder de hoede van zijn pa, samen op appartement. we zijn nu met zijn 3’tjes thuis en vies dat dat doet, niet te doen..

  anderzijds vind ik het prachtig om zien.. zoals hij bruist van vrijheid, goesting om erin te vliegen..
  zo moet he zijn zeker ?

Reacties zijn gesloten.