Ik weer

Zaterdag. Het lief en ik spraken nog eens af in Kortrijk. Deze keer was ik met de wagen, wat me in een ondergrondse parkeergarage deed belanden.

underground-car-park-1032598__480

Die garage waar ik standaard een kwartier moet zoeken naar een betaalterminal. Ik ben nl. zo iemand die totaal gedesoriënteerd geraakt in parkeergarages.

Dit keer vond ik die terminal echter gewoon om de hoek.

Count your blessings dacht ik. Maar toen had ik nog niet betaald.

€3.50. Dat zou ik wel met kleingeld betalen. Ik heb zo’n bakje waaruit je heel snel pasmunt kunt halen. Dat na de twee-euromunt de grote munten op waren en ik dan met 50-20-10-eurocent munten de rest moest tellen was een detail.

Het werden plots wel veel muntjes in mijn handen. En toen bleek dat toestel helemaal geen muntjes te lusten 👿

Er stond ondertussen al een rij mensen op mijn handen te kijken, waarschijnlijk denkend “’t is altijd ’t zelfde met die bejaarden” 😀

En dan met mijn handen vol kleingeld nog mijn bankkaart moeten vinden (dat geld gewoon in mijn tas laten vallen was blijkbaar te simpel)

Ik maakte me vervolgens helemaal belachelijk door mijn bankkaart tot driemaal toe in de gleuf van de parkeerkaart te steken. Al een geluk dat die er telkens netjes weer uit kwam…

Ondertussen stevig tegen mezelf aan het converseren vond ik dan toch de juiste plek voor de bankkaart. En ik wist zowaar nog mijn pincode. Bravo voor mij!

De sprint die ik daarna beschaamd naar mijn wagen trok moet een record geweest zijn.

Toen ik daarna het gebeurde aan de dochter vertelde, lachte die mij ook nog vierkant uit.

Koters. Zucht!

En ik was nu eens zo blij dat ik bij het teruggaan naar de parking mijn parkeerticket nog vond. Meestal moet ik daarvoor heel mijn tas omkeren en half flippen tot het uitkomt.

Parkeergarages en ik. Dat wordt nooit grote liefde.

 

26 reacties

 1. Herkenbaar 🙂 Tot ik hoorde en ondervond dat je in de meeste parkeergarages gewoon je bankkaart in de gleuf kan steken bij het binnenrijden (en dus geen ticketje krijgt) en dan gewoon je kaart er weer in bij het buitenrijden : klaar !

 2. Hahaha, erg leuk en herkenbaar. Ik heb tegenwoordig voor een deel van de parkeergarages een yellow brick kaart. Kaart bij binnenkomst en bij weggaan in de gleuf steken en achteraf een rekening krijgen. Erg handig!

 3. Hier geven ze soms een cursus ‘parkeren in parkeergarage’, doelgroep: bejaarden. Echt waar! Ik bedoel daar niks mee, ik dacht daar gewoon aan 🙂

  • Ik zou daar ook aan denken.
   Alleen ben ik dan diegene die ouderen zou helpen, terwijl niemand mij hielp (gelukkig, was zo al gênant genoeg)

 4. Het zou mijn verhaal kunnen zijn….
  Met nog een staartje erbij dat ik de juiste uitgang niet vind en lichtjes claustrofobische paniek voel opborrelen.

 5. Ik heb het er ook niet mee met zo’n parking, ben altijd blij dat ik mijn auto überhaupt terugvind, over de rest ga ik zelfs niet hebben, maar heb het al afgeleerd met klein geld te willen betalen :-). Heb het ook zo niet met de carwash…

 6. Zou me zo ook kunnen overkomen…
  PS Ik ben aan het bijlezen in de auto van Engeland naar hier. (H)eerlijke lectuur!

  • Ik vond de melding dat mijn statistieken door het plafond gingen al raar. Altijd leuk om te weten wie daar voor zorgt.
   Dochter weer gesetteld in England?

Reacties zijn gesloten.