En toen liep de reis helemaal anders

… al moet anders niet als ‘slechter’ gedefinieerd worden. Gelukkig maar!

Er waren echter een paar onvoorzienbare feiten die in de weg hebben gezeten.

Ik zwijg over de treinreis in drie delen die uiteindelijk twee treinreizen en een busreis werden. Dat was allemaal niet zo heel erg. We vertrokken rond 6u in Tourcoing en arriveerden rond 17u in Saint-Jean-Pied-De-Port. We waren wel een beetje versleten, maar dat kwam meer door twee super korte nachten (een huwelijk op vrijdag en de zaterdag niet uitslapen en op zondag vóór 4u moeten opstaan)

Maar toen kwam fietsdag één (ja hoor, de fietsen waren geleverd). Wij zouden de pelgrimsroute naar Santiago volgen die eerste dag en dat zou er zo uitgezien hebben:

Dag 01 A

Zou zeg ik, ware het niet dat aan de grens met Spanje de verharde weg overging in een klim op gras die niet fietsbaar was (teveel wandelaars in de weg, helling te steil), te voet de berg op en de bepakte fiets duwen was met mijn fysiek ook geen optie. Dus zat er niets anders op dan een stuk terug te keren en een toertje om te rijden 😦 van 35 kilometer.

thumbnail_Schermafbeelding 2018-07-14 om 21.21.11

Dat stuk om was in het begin dalen met de remmen volledig dicht aan een 7km/h wegens te gevaarlijk om dat sneller te doen en dan terug kilometers bergop.

Het feit dat ik de week voordien ziek zou worden was ook nog zoiets dat we niet gepland hadden. Mijn fysiek was zó ondermaats dat ik na de eerste 500m fietsen al bijna van mijn fiets stapte (ik had toen al mijn motor op volle sterkte en versnelling op 1 en geraakte amper vooruit) zo steil begon de tocht.

Het seutje in mij moet ergens één snik gelaten hebben en dan draaide ik de knop om en reed ik toch verder.

En wat ben ik daar blij om! Er is zelfs geen spijt van het eerste deel pelgrimsroute, want dan hadden we alle prachtige vergezichten van de Pyreneeën gemist en langs een baan met veel autoverkeer moeten rijden. De vele pelgrims met zware rugzakken die nog energie over hadden om vriendelijk te groeten waren ook een bonus.

Er stonden uiteindelijk die dag 88,15km op de teller en ik (we) leefde(n) nog 🙂

Dag twee fietsten we maar 22,46km tot Pamplona en deden we van stadsbezoek. Heerlijke stad trouwens! Prachtige gebouwen (we wisten niet welke gevel eerst op foto te zetten), mooie, verzorgde café’s/restaurants (oud en modern), de kathedraal, het zicht op de toren daarvan, …

En vanaf dag drie sloegen we andere wegen in dan deze die gepland waren. Bij mij niet van harte (ik hou niet van onverwachte wijzigingen, de reis zat al helemaal in mijn hoofd) maar Bruno besliste voor mij dat de hellingen die nog zouden volgen in de brandende zon en mijn fysieke toestand van toen niet samen gingen.

Hij kent me ook te goed, mijn schat, want hij wist dat ik over mijn grenzen zou gaan en dat niet zou toegeven.

En omdat het ziek zijn van de week voordien niet enkel een viraal probleem was (er wacht mij nog een consult bij een specialist omdat er eventueel iets ergers aan de hand is), wou hij geen risico lopen.

De geplande reis was voorzien op zo’n 625km fietsen, uiteindelijk klokten we af op 626,5km. Dat doel werd in elk geval wél gehaald.

img_20180714_222809

 

 

Advertenties

10 comments

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.