Nieuwe man, nieuwe vrouw

Ik snap het soms niet goed wat mij het lief zo graag doet zien. Wij hebben immens verschillende meningen over ‘duusd’ en één dingen, maar toch kunnen we niet zonder elkaar.

Deze week was ik deels in Ieper en momenteel is hij hier ‘toe onzend’ (ge weet niet hoe erg dat is, iemand uit Ieper houden als de rally eraan komt)

Feit is dat we elk onze gewoonten hebben thuis en het blijft aanpassen.

Gisterenavond dacht ik snel nog het gras af te rijden. “Moet ik helpen” zei het lief, maar dat ontkende ik. Ik doe dat immers altijd zelf, niewaar?

Wat hij als weed (onkruid) bestempelde mocht ook blijven staan, want dat is immers mijn bloemenweide 🙂

De leifruitboompjes wat extra steun geven, mocht hij wel nog doen. De duts zou anders wel denken dat hij niets mag…

En gedienstig als hij is, was toen ik binnenkwam de tafel afgeruimd, de vaatwasser geleegd en deels weer gevuld en stond bovendien de ontbijttafel voor vandaag al gedekt.

Zijn planning/orde versus mijn chaos, zeg maar.

img_20180616_211422

Ik zwijg als vermoord over de kopjes die niet allemaal in dezelfde richting staan, en over niet alle messen die op de juiste plaats liggen (in zo’n dingen ben ik dan weer een echte effenlegger)

En die computer: hij zou wel eens een nieuwtje van de rally kunnen missen tssssss

In het spreekwoordelijke deksel dat op het potje past staat bij ons het deksel van een Action-pot op een Tupperware doos. Dat lekt soms een keertje, maar er blijft altijd nog voldoende in de pot om verder te kunnen.

Advertenties

26 comments

  1. Schoon gezegd. We hadden gisteren nog een gesprek over onze verschillen en onze gelijkenissen. Dat we soms compatibel zijn en elkaar aanvullen, en in andere dingen helemaal gelijk zijn. Veel discussie is er niet, omdat we inzien dat palaberen over kleine huishoudelijke zaken totaal belachelijk en tijdverlies is.

  2. Mars en Venus, meer zit daar niet achter.
    Bij ons ook van die verschillen, maar hoe langer je samen bent hoe meer je beseft dat alles moet gerelativeerd worden. Er komt een tijd dat er totaal andere zaken op ons pad komen waar we wel moeten mee inzitten, en waar het een luxe is dat er iemand voor je klaar staat die om je geeft.
    (heel mooi stukje!)

  3. Ik erger me al meer dan 40 jaar niet meer aan kopjes met het oor niet in dezelfde richting en messen langs de verkeerde kant van het bord. En dat lukt wonderwel 🙂

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.