Het blijft goed toeven buiten

Met schoonheden als deze:

Pioenrozen, de ene soort al mooi in bloei, de tweede zoals altijd wat later, maar ze toont al mooi de kleuren die de bloemen zullen hebben. Ik typ dit logje trouwens met een vaasje bloemen achter mijn laptop, fantastische geur inbegrepen.

Het is ook echt wel de tijd dat al mijn favorieten hier in bloei komen. De sieruien zijn daar ook bij.

IMG_9851

En ik wrijf me in de pollekes dat dat dochters met moederdag niet voor een snel boeket gaan dat dan maar een paar dagen meegaat. Deze clematis staat hier al een paar jaar te schitteren aan de voordeur:

IMG_9853

Dat het niet allemaal goud is dat blinkt in mijn tuin, dat is een zekerheid, ik ben immers niet altijd even ijverig om het allemaal bij te houden. Of ik ben gewoon weinig thuis (verschilt hier van week tot week), of het weer wil niet mee, …

Wat wel vaststaat is dat ik jaar na jaar meer vaste planten heb verzameld en dat de opmerking van de jongste een paar jaar geleden van “we hebben zo weinig bloemen” al een tijd voorbijgestreefd is.

Advertenties

12 comments

  1. Prachtige foto’s! Wij doen de laatste jaren ook meer aan vaste bloeiende planten. Al kan ik het toch niet laten om hier en daar wat eenjarigen neer te zetten op het terras.

    • Ik heb al vaak gedacht om eens een inventaris te maken van wat er allemaal in de tuin staat, maar daar is bijna geen beginnen aan. Ik weet immers van de helft van de planten niet hoe ze heten.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.