Maar we hebben (figuurlijk) brood voor morgenvroeg

Een lochting-update.

Warmoes, pluksla, rucola, soorten kropsla, kervel, pompoen (4 soorten), courgette, bonen, witloof, bloemkool, spruitkool, wortelen, aardappelen (volle grond en zak), dat moet het assortiment zijn dat momenteel buiten aan het groeien is in mijn moestuin 2.0. Ik schrik er zelf van wat er allemaal op zo’n kleine oppervlakte groeit.

De slasoorten zijn eetklaar (er is er zoveel dat de kippen ook niets te klagen hebben), de rest moet nog veel spreekwoordelijke patatjes eten vooraleer ze op ons bord zullen belanden.

Bij de kolen is het maar de vraag of die ooit op ons bord gaan liggen, want een paar zijn zelf zo goed als opgegeten. Het is duidelijk dat mijn tunnel in gordijnstof te kort en te smal is maar bij gebrek aan alternatief blijft hij voorlopig staan.

Gelukkig is de serre er nog. Daar kwamen al 6 bloemkolen uit die ons meer dan gesmaakt hebben in allerhande gerechten.

IMG_9835

Momenteel staan daar ook nog 12 broccoliplanten, meer dan 20 tomatenplanten (een soort of 6), paprika’s, een meloen en een watermeloen.

En daarbuiten is er ook nog een nieuwsgierige buurvrouw:

IMG_9837

Mochten die groensels toch nog tegenslaan, dan kunnen we die nog in de pot steken.

Graptje wi, dochter!

 

Advertenties

28 comments

  1. Zo’n schone lochting!
    Ik hoop dat het wat wordt met mijn tomaten. Ze waren afgedekt, maar de zeewind blies het plastic eraf waardoor ze toch een slag van de regen kregen. Ik hou mijn hart vast, maar ik geloof nooit dat mijn tomaten zo mooi zullen zijn als die op de foto die je mij bezorgde. Wauw wat een oogst 😲

    • De oogst van die foto heb ik ook nooit geëvenaard hoor. Dat was de echtgenoot zijn werk. We hadden toen ook twee serres staan en ‘elvendertig’ soorten tomaten. Dat bracht ook allemaal veel te veel op, waardoor zeker driekwart van de opbrengst gewoon weggegeven werd. Ik probeer te kweken wat ik nodig heb, dat is al werk genoeg.

  2. Kleine moestuin, noem je dat? Begin maar te sparen voor een tractor, zodat je nog efficiënter kunt gaan werken. Als ik dit goed bekijk zouden wij ook plaats hebben om zoiets te arrangeren. Nu alleen de tijd nog…

    • Datzelfde kieken zet zich neer om gestreeld te worden als je er dichtbij komt. Haar nieuwe vriendin daarentegen weet niet hoe snel ze weg kan zijn dan.

  3. O wauw wat ben ik jaloers op de ruimte die jij hebt zeg! Ik moet het doen met twee kleine moestuinbakken op poten, meer past er niet in de tuin haha.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.