Het klein(e) verzet(je)

Het afgelopen lange weekend waren wij in andere oorden. Een trainingsweekend (wel compleet andere routes dan daar voorspeld) zeg maar. Bruno (die die training met bijna 8000km op zijn fietsteller op een groot jaar, niet meer nodig heeft) was vorige maandag al vertrokken van thuis. Ik zette vrijdag mijn fiets op de Clio, ging de jongste afhalen aan school (strak plan, Brugge in ’t spitsuur. Not!) en wij reden samen naar Saint-Vith, waar een groot deel van mijn familie verzamelen geblazen had voor het jaarlijkse weekend met de minivoetbalploeg genoemd naar mijn moeder.

Kleine dochter verbleef daar het hele weekend, Bruno en ik maar een nachtje om dan zaterdag, zondag en maandagmorgen te gaan fietsen.

Enfin, dat was de bedoeling. Alleen had die van mij vrijdag zijn achterste remmen naar de verdommenis gereden. En in plaats van dan vrijdagnamiddag een fietshersteller te zoeken (hij was daar vroeg genoeg, ik arriveerde maar rond 21u) liet hij de fiets zoals hij was.

De hellingen en dalen van de streek in gedachten, deed ik die nacht geen oog toe. Hij zou zich verongelukken zonder voor-en achterremmen.

Het was dus nog bijzonder stil buiten toen ik ’s morgens om 5u30 al een ommetje ging maken, ik was het immers beu om te blijven koekeloeren in bed.

Ik was op z’n Vlaams gezegd ook een beetje ‘vies’ op het lief en wou niet gaan fietsen op die manier. Uiteindelijk werd de fiets op de auto gezet en drie fietsherstellers verder werd er iemand bereid gevonden om ons uit de nood te helpen.

Uiteindelijk namen we een vroeg middagmaal en vertrokken we direct daarna. En het was een vliegende start. In die zin dat die van mij me direct een helling op stuurde waarbij ik direct de grenzen van mijn niet getraind lijf kon aftasten. Waarschijnlijk daardoor dat ik de dag daarna plots heel goed wist waar mijn Achillespees zat (ai, ai!)

Gelukkig was met die helling meteen het zwaarste achter de rug. Een aantal dorpen en kilometers verder konden we fietsen op het RAVel-netwerk met ook wel wat hoogteverschillen, maar die vielen reuze mee.

 

Met de Bolero van die andere Ravel in mijn hoofd fietsten we zo goed al autovrij door mooie landschappen met op tijd en stond borden met uitleg (verdwenen stationnetjes, bruggen, andere info) en af en toe een rustplaats met zicht op moois.

Gelukkig kende mij daar niemand, anders had ik nooit mijn witte benen durven tonen aan de wereld.

Lekkere mensen als we zijn, lieten we ons ook elke namiddag een goed dessert welgevallen. Het moet maar zo goed niet zijn (ik heb daar zelfs opspelende darmen (door de slagroom) voor over)

Uiteindelijk fietsten we de zaterdag toch nog meer dan 50 km bijeen, zondag reden we van Saint-Vith tot Troisvierges in Luxemburg en terug en stond de teller op meer dan 70 km. Bruno dacht dat ik niet meer zou aankunnen, en ik dacht dat drie maagden voor hem ook ruim voldoende waren 😉

Maandagmorgen ontbeten we op het gemak in ons hotelletje, liep ik daar nog eens door de tuin en fietsten we terug met een omweg naar de familie een paar dorpen verder.

En na de excellente catering van broer en schoonbroer ’s middags, trok de hele bende terug huiswaarts.

Eens thuis konden we nog hallo en dag zeggen tegen grote dochter die alweer naar haar kotje vertrok en was het weer back to normal.

Hoewel, normaal, die pees hé…

 

 

 

Advertenties

19 comments

 1. Awel merci, ‘k was je bijna tegen gekomen! Ook een stukje van die befaamde Ravel gedaan, zie blogje morgen! 🙂

 2. Ziet er daar heel mooi uit maar fietsen in de heuvels is echt niet aan mij besteed vrees ik (en die melkflessenschrik dat ken ik) 🙂

 3. Sportief zenne, respect.
  Wist je dat tegenwoordig in je bijstandsverzekering ook een fietsbijstand zit (in de onze toch). Wel handig in zulke gevallen!

  • Yep, zit ook in mijn familiale. Niet aan gedacht natuurlijk en daarbij, zonder boterbriefje is Bruno ook geen familie.

 4. Indien je nu echt last hebt van je achillespees, dan moet je dringend met je fiets naar een (goede) bikefitter of fietsenwinkel. Je zadel staat waarschijnlijk ietsje te hoog, of een beetje teveel naar voren. Zoniet ga je op termijn een achillespees-onsteking ontwikkelen, en geloof me vrij, dat wil je niet (en geneest erg moeizaam).

   • Zadel te hoog zou kunnen. Schone broer (mijn bike-fitter) wou die iets lager maar koppige ikke…
    Zal toch moeten plooien zeker? En morgen passeer ik nog bij mijn kinesist. Daar ook eens horen. Een zomervakantie met pijn staat immers niet op mijn verlanglijstje.

    • Ik vrees dat je in dit opzicht beter plooit. Een zadel dat niet op de juiste hoogte staat, kan veel pijn(tjes) veroorzaken. Daar kan ik helaas ook over mee spreken.
     mvg

 5. Dapper van jullie! En euhm … een Achillespees op leeftijd is geen geschenk. Ik kan ervan meespreken. Net nog een behandeling voor bursitis achter de rug.

Reacties zijn gesloten.