Keek op de week

Maandag: mijn weg naar de Franse les wordt steeds groener, en na de warmte van de vorige week veel minder slijkerig.

 

 

Dinsdag: de jongste kreeg een extra opsteker op haar laatste dag stage.

IMG_20180427_115322

Woensdag: ik zei om kwart voor zes ’s morgens salu tegen de dochter in Brugge, want zij vertrok naar Amsterdam. Foto 1 was de volgende dagen verleden, foto 2 toont een opgeruimde wastafel, en die wacht op de chaos van vanavond.

 

 

Donderdag: (en eigenlijk alle dagen van de week) Ik bracht nogal wat tijd door in mijn tuin. Met veel plezier trouwens. Bij sommige planten is de liefde die ik voel voor al mijn groen helemaal wederzijds. Een beetje een verstikkende liefde wel. Mijn outfit was helemaal ‘on point’ met mijn blauw joggingbroekje en een paar gestreepte sokken die ik nog kreeg van ons moederke. Echt mode-icoon, ik! 😉

IMG_20180427_114657

 

Tegenwoordig maak ik mijn fles thee (enfin thee. Een drank met water, thee, vlierbessensiroop, verse citroen en munt) met ‘women power-thee’. Die power vertaalde zich gisteren in lompheid. Story of my life, helaas.

Ik lijk trouwens een vermageringsdrankje gebrouwd te hebben, want mijn weegschaal toont (excuus voor de fotokwaliteit) 2,9kg minder mij dan op 12 maart en dat terwijl de parameter van vet omhoog is (die grote zak chips die ik deze week in mijn kas sloeg zal daar wel voor iets tussen zitten)

 

 

Doordat de jongste niet thuis was en ik bijgevolg geen wekker had die om 5u45 afliep, kon ik gisteren nog eens gaan naaien bij Femma. Dat was al maanden geleden. Ik liet me op weg zetten om een jurk te maken (naaiweekend in juni) en kreeg de rits in mijn naailesjurk genaaid. Dat in combinatie met mijn eigen dialect horen, wat ik altijd een bonus vind. De stof op de foto is waarschijnlijk tientallen jaren oud, ik kreeg ze van een 83-jarige die me sommeerde om naar haar ‘vodden’ te komen kijken, waarbij ik terecht kwam op een allerschattigst naaikamertje met bloemetjesbehang waar de vrouw vroeger alle kledij van haar kroost naaide.

IMG_20180427_115019

Vandaag: De ‘Benzjemienn’ (zo noemde mijn moeder Seringen) bloeien dit jaar weer uitbundig. Vorig jaar was er door de vorst amper iets van bloemen te zien. Weelde buiten, prima geur binnen. Veel ♥️♥️♥️!!

 

En bij jullie? Ook veel ingekaderde momenten?

 

 

Advertenties

17 comments

 1. Of je een mode-icoon bent kunnen we eigenlijk alleen beoordele op basis van wat op die hypermodieuze blauwe broek aansluit…
  Nee, deze week zeer weinig inkadermomentjes.

 2. O, dat is de dreef in het bos mijner jeugd! Zalig om die hier te zien.
  Woensdag had ik natuurlijk een moment om in te kaderen omdat ik jou toen zag voor de tomatenplantjes. Ondertussen zijn ze al geplant, maar ik moet ze nog beschutten. Mannetje ligt helaas zwaar ziek geveld met hoesten en koorts. Dat nest dat vorige week in mijn keel en longen zat, zit nu bij hem, maar dan precies toch erger. Vervelend. Groeten van een drukke, bezorgde verpleegster.

 3. Ik zie overal foto’s van tjoezemienen (zoals we ze hier noemen) maar wat zou ik ze graag eens ruiken. Hopelijk kom ik er eens tegen.
  Straks op mijn blog ook een week in beeld met deze keer veel foto’s van de allerschattigste kleindochter van de wereld!

 4. Mooie seringen! (typte ik terwijl ik in een felblauwe flodderjurk zit met panterprint en daaronder zwart/wit/roze bedsokken. Met zonder make-up en een bril op.
  En nee: geen foto’s 😉

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.