Aan Parijs rond naar Brussel

Een triestige aanleiding (begrafenis van de schoonvader van zus), maakte dat wij gisterenmorgen iets na 9u de fiets namen naar Oostveld (Oedelem) het dorp waar ik ooit zes jaar woonde.

Na die begrafenis besloten Bruno en ik verder te fietsen naar Beernem, waar we na een drankstop een eind verder een hapje gingen eten in ’t Boothuis, een langgerekte chalet met terras aan de oever van het kanaal Gent-Brugge. Zo kwam het dat we aten met Verdi op de achtergrond:

fullsizeoutput_2c72

Bruno had ’s avonds nog plannen in Ieper, dus die fietste na de maaltijd naar huis, ik kon – ook naar huis fietsend – gewoon het kanaal volgen.

Ik weet niet wat het is met fietsen langs water, maar ik word daar bijzonder ontspannen van. Dat de fietspaden voor 80% autovrij zijn is daar ook wel debet aan.

En ik was niet de enige die ecologisch gebruik maakte van de paden. Vele andere fietsers kruisten mij, en ik kwam ook een onverwachte weg oversteker tegen. Misschien fietste ik wel te snel en vond het dier dat ik een stop verdiende. Wich I did.

Ik bleef bij het diertje tot ze veilig de weg over was, al moest ik daarvoor wel wat geduld opbrengen. De oversteek werd ook gefilmd, maar mijn skills om die video op Youtube te krijgen lijken niet voldoende te zijn.

En het bleef dus fijn langs het kanaal, met de traagheid van de schepen die me zo tot rust brengt en met grazende schapen die de bermen op sommige plaatsen kort houden.

Niet dat het in eigen dorp zoveel slechter is. Waar ik een tijd geleden dacht dat een boer nog maar eens een stal zou bijbouwen, blijkt een aantal jaren later dat die gewoon een grote poel heeft aangelegd.

IMG_20180420_132825

Me gusta!

En voor je denkt dat mijn titel op niets slaat:

fullsizeoutput_2c75

En toen was er ‘home, sweet home’. Waar de was wachtte, waar er nog gezaaid werd binnen en in volle grond en waar ik vooral plots heel erg moe werd (de wekker stond om 5u voor het vrijwilligerswerk. Na de vroegdiensten van de dochter deze week kon die ene dag er ook nog wel bij)

Vandaag doe ik fietsen langs het kanaal nog eens over. De andere kant uit naar Gent. Het is dat dit mooie weer niet eeuwig zal duren en dat we moeten profiteren als het kan.

16 reacties

  1. Onlangs was dochterlief bij opa in K. Ze fietsten met zijn twee langs de Leie. En toen ik haar ging afhalen zei ze… ik wil wel in K. komen wonen als we ons huis kunnen meenemen. Ik vroeg waarom. En ze zei “dat fietsen langs de Leie is zo leuk.”

  2. We hebben een landschildpad in den hof bij ons thuis, maar zo ergens in het wild ben ik ze nog nooit tegen gekomen. Wat speciaal en fijn dat je wacht tot ze veilig over was!

    • Ik ken niets van schildpadden, hoewel sedert kort wel van die soort die gras afrijdt 🙂
      Het was gewoon speciaal om daar op dat moment het diertje te zien, en het wachten was eigenlijk een plezier want je ziet dat niet elke dag rondlopen.

Reacties zijn gesloten.