De Zwee(t)dse winkel

Ik zei al dat de vestiaire een update kreeg. Die heeft hier een plaats onder de trap. Een drietal vierkante meter met een aflopend plafond door die trap. Niet de gemakkelijkste ruimte dus om kasten te zetten.

De niet-gerenoveerde ruimte was ingericht met oude en goedkope spullen in een tijd dat de financiën hier heel krap waren.

Oud= een witte ladekast die eigenlijk de luiertafel van de kroost was en een houten en smeedijzeren kapstok.

Goedkoop= schoenrekjes die bestonden uit plastieken zijkanten waar een buizensysteem in paste en nog meer kapstokken in plastiek.

Die schoenrekjes waren allesbehalve stabiel en bovendien viel daar meer naast dan er op bleef staan. Algemeen lag heel die vestiaire ook vol met grote en kleine tassen (hoeveel kan je er nodig hebben eigenlijk?). De keren dat ik gevloekt heb om het net mijn benen niet breken of om niet te vinden wat ik nodig had waren legio.

Dat daar iets moest veranderen had ik ook al 1000 keer gezegd, maar mijn legendarisch uitstelgedrag…

En toen was daar plots een donderdag die, ondanks dat hij startte met felle hoofdpijn, toch nog productief werd.

Ik besloot na wat meetwerk naar Ikea te trekken. Ik, een Ikea-maagd waar het kasten ineen zetten betreft. Wij zijn (normaal) van die mensen die naar een meubelwinkel gaan en meubelen ineengezet laten leveren. Voor de jonge generatie waarschijnlijk een uitstervend ras.

Uiteindelijk kocht ik twee Brusali TV-kasten, normaal toch als je schoenkasten nodig hebt 🙂 (zie je mij daar al in de winkel mijn schoen uitdoen en in die kast zetten om te kijken of die wel diep genoeg was? Een maat 45 zou er uiteindelijk niet in passen ook hoor) Een kast met twee laden (sjaals, mutsen, handschoenen) verdween ook nog op mijn kar en een open kast met twee vakken (handtassen) kon er ook nog bij.

Dezelfde kleuren waren ideaal geweest, maar het magazijn werkte op dat vlak flink tegen 😦

fullsizeoutput_2c6f

Dag 1 vloekte ik zwetend een kast ineen tot na 23u. Je hebt voor zo’n werk nu eenmaal inzicht en geduld nodig, zaken waar de schepper mij enorm in benadeeld heeft. Dag 2 stak ik kast 2 ineen, werd de vestiaire helemaal leeg gemaakt en kwam ik tot de vaststelling dat de muren ook een cosmetisch laagje konden gebruiken. Ik had bovendien nog een pot verf staan. En wat is dat nu, zo’n kleine ruimte verven. Ahum.

Voor eraan te beginnen was ik snugger genoeg om eerst de gaten voor de kapstokken te herboren (moesten hoger komen of op een andere plaats) en tegen de middag was de ruimte al helemaal op kleur. Niet alleen de ruimte trouwens. Hare lompheid was verschillende keren met het hoofd tegen de schuine wand gebotst, en mijn rug is twee weken na datum nog altijd een flinke blauwe plek rijk van recht te komen tegen de deurklink (auch).

De droogtijd van de verf was lang genoeg om de ladekast en de open kast ineen te zetten, dus tegen dat de kuikens weer op het nest waren na een dag vrijwilligerswerk, stond alle meubilair al op z’n plaats. De kapstokken werden maar een paar dagen later terug gevuld om onze jassen van verfgeur te vrijwaren.

Ik durf hier een na-foto posten ook al is die niet woonmagazine-proof, maar jullie hebben natuurlijk de vóór-fase niet gezien. Ik ben er alvast blij mee, en als de deur toe blijft ziet niemand hoe de tegelleggers destijds de natuursteen niet doortrokken (wat de bedoeling was) en dat hier en daar de verf iets beter kon aangebracht zijn, en dat er al stof op de (TV)kasten ligt, …

21 reacties

  1. Goed gedaan! Onze schoenen staan – hoe braaf – in de kast op de verdieping en enkel de schoenen die op dat moment worden gedragen staan beneden in de hal. Ook in een Ikea kast….

Reacties zijn gesloten.