Ooit geblogd (8)

Ik had toen zo’n behoefte aan schrijven dat ik zo ongeveer elke dag iets publiceerde. De kwaliteit was er ook naar. (Ik hoop dat nu met #40dagenbloggen toch iets beter gedaan te hebben). Nu wil ik dat niet zomaar verticaal klasseren of in de vuilbak gooien, dus af en toe zal ik hier nog eens het verleden oprakelen.

Vandaag een herhaling van het bericht van 19/10/2011. En in dit bericht schreef ik nog eens over hetzelfde onderwerp (en is er ook beeld bij)

Frivole schoonmoeder?

Door het textielverleden van de schoonouders komen er bij tijd en wijle nog ‘schatten’ van hun zolder. Enfin, schoonma denkt tenminste dat het schatten zijn.

Zo ook deze week. Dochterlief was haar ingezoomde broek gaan halen en de memé had nog iets in de zak gestoken. Een tiental onderbroekjes, in evenveel stijlen. Het één al antieker dan het andere.

Ook degelijk materiaal dat je nu nog altijd in de winkel terugvindt en dat dus perfect draagbaar blijft. Maar er zaten toch exemplaren bij waar ik mezelf niet direct mee zie rondlopen. Oké, niemand ziet dat, maar het feit dat ik het weet is al meer dan voldoende.

DSCI0006

Of wat dachten jullie van een minuscuul, kanten, vleeskleurig niemendalleke? Zo een beetje de stijl van de betere  😦 Emanuelle-films. Ik vraag me trouwens af of dat broekske niet ouder is dan ikzelf 🙂

En ik vraag me eigenlijk nog meer af welke schoonmoeder ooit het ondergoed van haar schoondochter heeft gekocht. En als ze dat dan toch doet, waarom het in mijn geval dan frivool moet zijn. Ik meen me te herinneren dat ik eerder op het jaar de boodschap gekregen heb, dat het me niet toegestaan is om mijn overleden echtgenoot te vervangen door iemand anders. Dus dan is sexy niet nodig zeker?

Hoewel, misschien moet ik gewoon voor mezelf mooi ondergoed uitkiezen. Alles is immers goed als het mijn zelfvertrouwen een boost kan geven.

***

Het zal nu ongeveer 3 jaar geleden zijn dat ik nog bij de schoonouders over de vloer kwam. Nadat mijn emmer eens teveel overliep was ik er niet meer welkom. Ondertussen zijn ze de zielige oudjes geworden die ik altijd voorspeld had. Beiden liggen momenteel in het ziekenhuis (één van de twee kritiek, de andere gaat binnenkort naar een WZC wegens niet meer zelfredzaam)

Het leven…

(Bericht 39/40 – allmost there! – van #40dagenbloggen)

 

Advertenties

21 comments

  1. Hoe is het mogelijk om zo liefdeloos je eigen kleinkinderen en mensen in het algemeen te catalogeren en af te schijven op basis van hun talenten en keuzes. Ze duwen gewoon iedereen van zich af op die manier. Eigen schuld, dikke bult.

    • Mijn schoonmoeder vroeg onlangs aan de jongste of ik niet eens op bezoek wou komen. Ik heb mijn 🐈 gestuurd. Ik heb een te groot ‘bij het vuil gezet’ gevoel.

  2. Ik snap het ook niet, hoor, hoe sommige (schoon)ouders doen. En dan, als bijna iedereen zich van hen heeft afgekeerd, de slachtofferrol te spelen. Mijn vader zit nu zielig te wezen. Wat hij niet vertelt, is dat wij al 24 jaar niet welkom zijn met onze gehandicapte zoon. Dat hij doet of dat kleinkind niet bestaat …

  3. zalig (allez, de foto’s van het ondergoed, niet de denigrerende opmerkingen over jou/jouw dochters); doet me denken aan de (jaar)markten van vroeger waar er bij ons altijd een ondergoedkraam stond met ‘gaines’ en ander ‘moois’. Ik vroeg me als kind altijd af hoe je dat deed: zoiets kopen zonder te passen want op de markt waren geen pashokjes 🙂

  4. Dat is vintage verdorie, tegenwoordig kunt ge daar volgens mij nog geld voor krijgen, ze zullen spijt hebben dat ze dat ‘zomaar’ aan hun schoondochter hebben gegeven.
    You owe them nothing, wie je als vuil behandelt, daarvan kan je niet verwachten dat ze voor je zorgen op hun oude dag. Daar zijn idd dokters & andere betaalde beroepen voor. Voilà.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.