Blogwereld

blog-684748__340

De blogwereld, het is een maatschappij apart precies.

Vreemd hoe je met mensen een band kunt voelen, alleen door wat ze schrijven.

Raakpunten in het persoonlijk leven, gezamenlijke interesses, genieten van mooie woorden en zinnen, iets bijleren (voor het geval iemand seksuele voorlichting nodig heeft, hier kan je dat lezen), … het kan allemaal.

Het gaat zelfs zover dat ik meeleef met mensen die ik al jaren volg. Kliefje gaf er een tijdje geleden de brui aan, en ik ben dankbaar voor zoveel leuke stukjes. Menck zijn blog staat momenteel afgeschermd (Alles goed, Menck?), Heer Pannenkoek en Liese hebben de tijd van hun leven elk in een ander continent en ik geniet mee. Ik heb al iemand een lief weten zoeken, er één vinden, een huis weten kopen en een kind weten krijgen. Prinses en Coeur zijn zwanger, Mr&Mrs Brubeck en Anna zijn grootouders geworden, …

Andere bloggers kom je onverwacht ergens anders tegen. Zo stond er een interview met Heidi van ‘Het huis van tante Alice’ in Femma magazine, een interview dat trouwens geschreven werd door een andere virtuele kennis. Romina stond dan weer in Libelle n.a.v. Vrouwendag (ik kocht het boekje speciaal nog eens voor die reden). En Hilde van ‘Groen Genot’ (wiens huisje-tuintje-boompje bijzonder goed gelukt is, gezond jaloers hier!) schoot deze week de hoofdvogel af, want zij kwam zelfs voluit in beeld in een filmpje van Velt. Ik vond het zelfs vreemd dat ik de laatste herkende, want haar blog volg ik nog maar kort.

Ik kan hier niet naar alle blogs linken, diegenen waarbij ik reageer weten wel dat ik meelees. Met #40dagenbloggen is mijn lijst van gevolgde blogs nog wat uitgebreid ook. Heel goed mogelijk dat het daardoor komt dat er een mail gekomen is met “denk eens aan de Bib”, want ik kom niet meer aan boeken lezen toe.

En weet je wat, ik ben er graag in de blogwereld. Wat me niet boeit, sla ik over. Maar over het algemeen geniet ik. En helemaal niet met mate (getuige mijn soms mank lopende huishouden)

Bericht 32/40 in het kader van #40dagenbloggen)

26 reacties

 1. Blogland is inderdaad een speciale plek. Ik spendeer er ook behoorlijk wat tijd om te lezen en te reageren, maar dat is zo leuk om te doen. Het is gewoon een grote hobby voor me en dan trek je daar met plezier tijd voor uit he.

 2. Alles goed, dank je wel.
  Mijn blog staat momenteel afgeschermd wegens de dagelijks meer dan 15.000 (!) spamberichten waardoor het geteisterd wordt. Een groot deel komt in de spambox terecht, doch de rest belandt tussen de reguliere reacties. Allerminst fijn!
  Nu er een slotje op mijn blog staat, blijft de spam compleet uit. Ik hou dat nog een tijdje aan en zie daarna wel hoe een en ander verloopt. Diverse malen al nam ik contact op met WordPress, maar daar geven ze telkens niet thuis. Tja.

  • En, o ja, voorlopig verleen ik ook niemand de toegang omdat er toch niks gebeurt aldaar. Van zodra ik weer blog, gaat mijn stek opnieuw op openbaar.

   • Ho zeg, zoveel spam. Hou je die beestjes daar dan?
    Blij dat alles goed is trouwens en hopelijk is het gauw opgelost!

 3. Terwijl ik in JFK zit te wachten een beetje bijlezen via de WiFi . Straks terug in belgenland om mijn avonturen in een logje te gieten x

 4. Ik vertoef ook heel graag in blogland. De inspiratie die ik er al gevonden heb, de kleine gelukjes ook door onverwachte fijne attenties… een mooie aanvulling op het “echte” leven.

 5. Wat lief van je dat je deze oma vermeldt. 😉 Ook hier een positief bilan. En je bent tot niets verplicht. Al wat je geeft of krijgt, letterlijk en figuurlijk, is – meestal toch – helemaal gratis.

Reacties zijn gesloten.