Het plezier van geven

Sociale media, je kan er voor of tegen zijn en al kan het mij met momenten teveel een goed-nieuws-show zijn, ik ben voor!

Ik weet nu eenmaal zelf wel te kiezen wat ik wil lezen en klik als de vliegende bliksem weg als de PH-graad van het geschrevene de verkeerde richting uitgaat.

Ik ben ook volwassen genoeg om te weten dat er achter de goed-nieuws-show ook vaak een ander leven zit.

Sinds kort ben ik lid van een Facebook-groep van de omliggende gemeenten waar je dingen kunt weggeven (of krijgen). Milieutechnisch gezien zéér OK, vermits er op die manier minder dingen weggesmeten worden en ook goed voor de medemens die het met net iets minder moet stellen. Super handig ook voor mensen met een kleine wagen die met bepaalde dingen niet in het containerpark geraken.

De laatste tijd geraakte ik op die manier al een hoop betondallen kwijt, ontelbare tuinpalen, een zak konijneneten, een gereedschapsbak, een doos doppen van flessen (ik spaarde die maar had er niet direct een doel mee, en toen vroeg daar een lerares naar. Die stuurde haar man naar me toe die hier aan de deur stond en zei: “Ik kom om die ullekes” Al een geluk dat ik een West-Vlaams lief heb), kartonnen posterbuizen, en vandaag komt er nog iemand om nog meer tuinpalen en de dubbele deuren van wat ooit een tuinkast was (mijn afgebroken kippenhok)

deuren

Puinhopen van jaren zijn op die manier opgeruimd. De chaos buiten en in mijn hoofd is weer een beetje minder geworden en stuk voor stuk kreeg ik dankbare gezichten te zien.

Voor minder doen we het niet uiteraard!

(bericht 10/40 in het kader van #40dagenbloggen)

10 reacties

  1. Wij verhuizen binnenkort. Af en toe laat ik op mijn facebook weten wat ik te geef heb (boeken, cd’s, kinderkleren,…), naarmate mijn zolder leger geraakt. Voorlopig lukt dat vlot en ’t is wel leuk dat die dingen bij “bekenden” terechtkomen. Maar ne keer dat ik zo echt aan de “rommel” ga beginnen, is zo’n groepje misschien meer aangewezen idd.

  2. Ik vind die groepen ook geweldig! En heb via die weg ook al heel wat mensen kunnen blij maken met spullen waar ik zelf niks meer mee ben.

Reacties zijn gesloten.