Wij zijn lekkere mensen

Wij eten m.a.w. graag.

Koken doe ik ook helemaal niet tegen mijn zin, alleen spijtig dat er zoveel tijd in kruipt en dat het zo snel op is allemaal.

Jarenlang zijn wij naar Groot-Brittannië op reis geweest. Omdat de plaatselijke keuken niet je dat is, gingen wij vaak bij de Indiër eten. Vermits de kinderen toen nog klein waren dienden we altijd wel op te letten met de pikantheid van de gerechten, maar dat werd meestal wel duidelijk vermeld bij het menu.

Door die ervaring zijn de dochters allebei blijven hangen bij de Biryani. Toen meestal met Chicken voor, tegenwoordig is dat vlees door één van de twee verbannen.

Dat vlees verbannen komt goed gelegen met de ‘Try vegan-campagne’

Van eens te proberen ga je niet dood, en een heleboel beesten ook niet meer. Win, win!

Een hele tijd geleden haalde ik Honger! van madame Zsazsa in huis (het eerste kookboek dat ik ook van a tot z las, gewoon dat is al de moeite!) En al even lang negeerde ik het recept van haar Biryani wegens teveel werk. Toen ik dat vorige week vrijdag nog eens nalas, kwam ik tot de vaststelling dat ik de meeste ingrediënten en kruiden in huis had en het weinige dat ik niet had kon ik onder de baan na een kliniekrit nog meepakken.

En dus begon ik eraan. Er ontsnapte mij een klein paniekske toen het lief van de dochter plots aankondigde dat hij niet lang bleef en op tijd wou eten wegens nog andere verplichtingen, maar ik was ruim op tijd begonnen dus zelfs dat was geen probleem.

Geheel niet volgens mijn stijl volgde ik zelfs bijna heel het recept, ik sneed er enkel nog een courgette bij voor extra groenten.

En dit was het resultaat:

fullsizeoutput_28e2

(ja, ik begon al goed met de helft van de amandelen te verbranden, tsss)

En mensen toch, dat was lekker!

Ze moeten hier nu thuis niet denken dat ik elke week een schaal op tafel tover, maar zeker weten dat dit een blijver wordt in ons huishouden!

(bericht 4/40 in het kader van #40dagenbloggen)

 

Advertenties

24 comments

  1. Ik vond dat ook een verrassend lekkere schotel, al was het zonder het Griekse-yoghurtsausje toch iets te droog voor mij. Vind het een supergoed kookboek alleszins!!

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.