Ik neem je mee, ik neem je mee op reis

Ik neem je mee, naar Londen of Parijs Spanje.

Oorwurm? Excuus. Echt!

Na een paar keer samen zitten aan de computer, kreeg ik gisteren van mijn wederhelft een mail met deze kaart:

fullsizeoutput_28ca

Het plan:

Fietsen laten brengen naar Saint-Jean-Pied-De-Port, ze een aantal dagen later weer laten afhalen in Pamplona. Wij gaan per trein naar Saint-Jean en op dezelfde manier terug vanuit Pamplona.

Ecologisch genoeg, dochter?

Nee, het is doordat onze reis twee jaar geleden zo goed is meegevallen (multi-city-trip per trein) en dat de aankoop van een elektrische fiets moet renderen en dat we allebei willen fietsen en…

Tussen begin en eindpunt komen we de meest fantastische plaatsen tegen. Mooie natuur, antieke stadjes, verlaten dorpen. Genoeg variatie om er een fantastische reis van te maken.

Ik kan het nu al niet laten om naar de afbeeldingen te gaan loeren van wat we gaan zien.

Hier kan je even virtueel mee:

Bardenas Reales

Tarazona

Murillo De Gallega

Sos Del Rey Catolico

En dan hebben we ook nog Pamplona en Zaragoza en diverse kleine dorpen die onze dagen de nodige afwisseling gaan geven.

Ik kan niet zeggen hoe hard ik daar naar uitkijk!

Zaak zal zijn om de eerste fietsdag te overleven (St-Jean-Pamplona, we volgen daar de pelgrimsroute naar Compostela) want dan mag ik direct de Pyreneeën over. Met deze maand nog maar een 30-tal fietskilometers op de teller zal er de komende tijd nog wat getraind moeten worden.

 

Advertenties

36 comments

 1. Respect! Lijkt me zelfs met een elektrische fiets nog pittig maar geniet ervan, met volle teugen zou ik zeggen want zal ongetwijfeld de moeite zijn. Ik duim alvast voor mooi fietsweer.

  • Het zou moeten lukken dat we in de regen moeten fietsen in Spanje. De hitte zal waarschijnlijk het lastigste zijn.
   Ik heb je gemaild trouwens (boek)

  • Ik heb een super zadel op mijn fiets en draag een sexy fietsbroekje (onder een los jurkje dan wel, zo sportief ben ik immers) dus dat achterste…

 2. Wow, da’s niet niks! Wij fietsen ook wel veel, maar zo’n lange tour zou ik toch niet aandurven. Hoeveel kms doen jullie per dag?

  • Ik weet voorlopig enkel dat de eerste dag een kleine 70km gaat zijn. Voor de rest steek ik mijn kop in het zand en wil ik het niet weten 🙂
   Het is immers niet dat we een heel strak programma volgen. We boeken enkel de eerste dag een hotel (waar de fietsen zullen zijn) en de rest wordt dag per dag bekeken. Op die manier zijn we vrij en kunnen we eigenlijk de route nog aanpassen als we dat willen.

   • Per dag bekijken lijkt me zeer verstandig. Vrijheid blijheid tenslotte. 70 km op een e-bike is op zich nog wel te doen … als het vlak terrein is. Maar goed, ik ben natuurlijk ook al een pak ouder dan jij.

 3. Ik sluit me aan bij de eerste reactie, wnat dat was ook de mijne. Respect ! Damn, wat een leuke manier van reizen. Ik denk er even over na.

  • Als deze reis meevalt, dan zitten er nog veel op die manier in de pijplijn. Ik ben niet de ver weg-reiziger (vliegtuig) maar weet dat er in Europa ook nog genoeg te zien/doen is om nog ettelijke vakanties te vullen.
   Denk jij maar verder, wie weet geraak je ook nog overtuigd.

 4. Mijn man en ik zouden in vier weken tijd vanaf huis naar Santiago fietsen maar het feest ging niet door omdat hij een knieblessure kreeg. Nooit meer overgegaan. Alleen korte stukjes lukt hem nog.
  Ik wens jullie een buitengewoon aangename fietsvakantie!

  • Mijn vriend is al ooit naar Santiago en Rome gefietst van thuis (niet elektrisch). Hij heeft dus wel wat ervaring op dat vlak.

 5. Oh wat erg, die oorwurm zat er meteen in toen ik je eerste regel las. Nou ja, ik ben nu even af van
  “het zaaaandkasteel, het zandkasteel aan zee” (ik heb een kleindochter van twee die op dit moment helemaal into Sassa en Toto en koning Koos is). Goeie reis alvast!

Reacties zijn gesloten.