Voltooide deelwoorden

 • Gerust: omdat het lijf dat precies eiste. Lang geleden dat alles nog zo’n pijn deed. Keel, huid, spieren,…
 • Gehoest: de naweeën van het vorige.
 • Gezongen: Te luid, als altijd. De kanarie viel bijna dood van mij te willen overtreffen, de duts. Een hevige portie nostalgisch gevoel was de aanleiding. En heel raar, ik moest ondertussen niet hoesten.

fullsizeoutput_28c6

 • Opgeruimd: De kerstversiering onder het draaien van de kerstplaat van thuis. Nostalgie zei ik al…
 • Gebroken: Een aantal kerstballen. Net toen het doosje vol was viel het uit mijn handen. Onlangs ook nog een koffietas. Het geluk voor het komende jaar verzekeren heet dat zeker? Of lomp zijn, dat kan ook 😦
 • Geordend: Ik blijf in hetzelfde thema: de kerstversiering. Een grote Bol.com-doos was perfect om de kleine boom en de versiering van dit jaar samen te houden.
 • Gelezen: Liese gaf mij ‘Grote kleine leugens’ om door te geven aan Els. Zo kom ik nog eens buiten. Bestseller of niet, het boek moest even wennen. En toen moest! ik het plot weten en las ik meer dan de helft aan één stuk uit. Zonder iets te verklappen kan ik wel zeggen dat het thema ietwat aan mijn lijf bleef plakken.

fullsizeoutput_28c1

 • Ingewijd: mijn buurman en nieuwe collega-vrijwilliger in de praktische kant van de zaak. Ze zochten al lang een tweede chauffeur op mijn dorp, nog zo gemakkelijk dat we mekaar kennen en mogen.
 • Gesurft: Op het internet uiteraard. Een plank, water en ik, dat gaat immers niet samen. Info verzamelen om op fietsvakantie te gaan. Spanje, Frankrijk? Nog veel vraagtekens. Mensen die ervaring hebben met de ‘Vias Verdes’ in Spanje (oude spoorlijnen omgebouwd tot fietspaden), laat het weten aub.
Advertenties

14 comments

 1. Je laat maar weten wanneer het past om af te spreken en waar 🙂
  Hier terug de volle 100% gestart met school (Maya) en werk (ik) wat concreet een frisse ochtendrit met de fiets betekende (maar wel blij dat het droog was en die 2°C dat viel eigenlijk best mee met een dikke jas), een treinrit naar Brussel voor 2 vergaderingen en dan terug naar Gent om nog wat verder te werken en de dochter om 19u op te halen van het sporten om vervolgens samen naar huis terug te fietsen (ik maakte wel al gisteren een ovenschotel zodat er vlug een warm maal op tafel staat). Lezen zal niet voor direct zijn denk ik maar een stapeltje boeken op voorraad hebben kan nooit kwaad 🙂

 2. Maar ocharme die kanarie!😂
  Hier ook de kerstboom opgeruimd en daar word ik altijd heel blij van.
  Dan beginnen de dagen te lengen en gaan we langzaam maar zeer zeker naar de lente!😊

  • Niets te ocharme die kanarie! Het mag een wonder heten dat er hier nog geen collectieve tinnitus heerst, zo hoog fluit dat beest.
   Lengende dagen=kleine gelukjes!

 3. Vooreerst mijn allerbeste wensen voor dit spiksplinternieuwe jaar.
  Hier is nog geen sprake van kerstopruimacties (behalve wat losse versiering). De boom en andere lichtjes blijven zeker tot de tweede helft van januari. De dagen zijn nog kort en grijs genoeg om langer van de lichtjes te genieten (bovendien wil ik ook lang genieten van het verrichte werk om alles op te bouwen 🙂 )

  • Wij (lees: hoofdzakelijk mijn wederhelft) willen het allemaal zelf plannen. Fiets wordt opgestuurd naar Saint-Jean-Pied-de-Port en wij gaan daar naartoe per trein om daarna te beginnen fietsen. Uiteraard moeten we dan wel altijd onze bagage zelf vervoeren.

   • Dat deden wij dus lekker niet. We namen wel een ‘zware’ fietstocht, en met de huurfietsen die we meekregen werd dat écht zwaar : met een klassieke damesfiets+ 10 kg bagage een helling van 10 km met gemiddeld stijgingspercentage op, dat kan tellen 😉

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.