Nieuwjaarsdag 2018

 • Begon in postcode 9990 met (schoon)broers en (schoon)zussen, simpele gezelligheid zoals ik ze graag heb. Als je uit een groot gezin komt als ik, dan krijg je iedereen ook geen tienmaal samen op een jaar.
 • Onvermijdelijk waren er ook virtuele wensen die binnenkwamen. De kroost (ene aan het werken, ene (hopelijk) aan het vieren), mijn metekind en neen geen honderd anderen, daar doe ik niet aan mee.
 • Bij grote zus kwam er een huwelijksaanzoek/ringfoto aangewaaid van haar dochter, wat die van mij deze reactie ontlokte “En wanneer gaan wij eens trouwen?” De koe bij de horens vattend heb ik maar meteen een datum vastgelegd: 3 augustus 2036 (de dag van mijn 67ste verjaardag – iets met een inkomen en zo) Consider yourselfs invited πŸ™‚
 • Geen al te lange vierders zijn maakte dat we ongeveer kwart na twee ons bed zagen.
 • Lang mocht ik niet horizontaal want kleine dochter meldde zich om 6 uur om afgehaald te worden op de job.
 • De tweede shift slapen was ook al niet lang, die van mij en de lokroep van de Westhoek. Zucht! Het zoveelste bewijs dat ik die boom (van een vent) nooit verplant ga krijgen.
 • Een simpel ontbijt met de zon op mijn gezicht (leve het gewone leven na alle overvloed van de laatste dagen) met bruin brood en een stuk chocolade en een douche verder kon ik die van mij naar het station brengen.
 • Al een geluk dat we op tijd vertrokken want ik werd aan de kant gezet door de politie. Controle van de papieren en een ademtest. Waarschijnlijk ben ik gaan lopen met de prijs van nuchterste Vlaming, al werd ik daar niet voor beloond.
 • Bij terugkeer besefte ik dat de wagen best dorstig was en al wil ik best weer minder kilometers afleggen met dat ding, zonder vocht doet hij het toch niet. Dus tankte ik hem maar vol.
 • Met de fiets wil ik uiteraard voor meer kilometers gaan en de combinatie van droog en (al een beetje minder maar toch) zonnig weer deed me besluiten om daar maar meteen werk van te maken. Eerst een km-stand foto genomen voor de archieven en dan ging ik de baan op. Ik strandde op net geen 10 km. Uitgewaaid en met een heldere kop kwam ik weer thuis.
 • Een beetje lezen en een kop soep met brood verder zit ik hier nu in een stil huis dit te schrijven.
 • Rust. My kind of party. Nu maar hopen dat de nog slapende en nog afwezige dochter er straks ook zo over denken…

En u? Ook goed gestart?

Advertenties

30 comments

 1. Wij vertrekken nu naar het dorpje naast het jouwe om Moetje nieuwjaar te wensen! Voor de rest alles stil aan het front. Met de kinderen vieren we later, die hebben vermoedelijk nog wat slaap in te halen vandaag.
  Heerlijk rustig zo.

 2. 3 augustus 1936?

  Reeds om halfeen hielden wij het voor bekeken. Met een madam die de gehele feestperiode – ja, ook alle feestdagen zelf – druk in de weer is geweest, mag dat geen verwondering wekken.
  Vanavond nog één feestdis en dan back to normal.

 3. Wauw, tien kilometer fietsen op 1 januari, wat goed! Maar je hebt gelijk, het weer was er ook naar. Ik ben ook fruitig begonnen, nadat ik om half twaalf mijn bed uit rolde πŸ™„. In de afgelopen weken besloten te stoppen met mijn opleiding en vandaag alle boeken die ik niet wilde bewaren op de foto gezet, informatie opgezocht en op marktplaats gezet. Wat een werk! Ik ben de hele middag zoet geweest. Toen dacht ik: nu is het even tijd voor mezelf. Geniet lekker van de dag (en alle komende dagen natuurlijk). Op naar de normale tijd! Groetjes

 4. Flink! Wij zaten op Oudejaarsavond om 23u in ons bed, de avond ervoor hebben wij ‘gevierd’. Het is blijkbaar weer migrainetijd dus het grootste deel van de tijd bracht ik door in een waas… HΓ©hΓ©, blij dat die dagen voorbij zijn!

 5. Leuke post om het jaar te starten. Wij bleven gezellig thuis met zoon vier. Ik heb eigenlijk een hekel aan dat soort feestgedruis en ben blij dat ik dan mag thuisblijven.

 6. Onze, niet zo heel grote familie (nog maar 18 personen en wat los vast aangewaaid vrijersvolk) had dit jaar besloten om lekker thuis te blijven. Mijn jaarwisseling was dus extreem rustig; alleen thuis met een paar gezellige televisieprogramma’s en warme chocolade en prachtig vuurwerk toe, dat ik van drie kanten kon bekijken. Geweldig! Ik heb me geen seconde verveeld. Gelukkig nieuwjaar met alles wat wenselijk is!

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.