Dit was 2017

Het was me er ééntje, dat jaar. Een bloemlezing:

 • Bij een nieuw jaar hoorde een nieuwe kalender. Het ding hangt ondertussen sterk vermagerd aan de muur en het komt erop neer dat grote dochter hem meestal 1x per week van blaadjes ontdoet als ze thuis is. De blaadjes zijn wel ideaal om de meest uiteenlopende lijstjes op te schrijven.
 • Vrijwilligerswerk: ik bracht veel dezelfde en een paar nieuwe mensen naar diverse plekken om zorg te krijgen. Minstens één keer per jaar zit dat me eens hoog (teveel miserie, klinieken die geen kaas gegeten hebben van agenda’s plannen met ellenlange wachttijden, lastige klanten, verdriet door mensen die onder je vel kruipen) maar ik blijf het met een groot hart doen. Om de wijsheden van de oudjes, de vriendschap die ik ervaar en om op diverse manieren waarop waardering geuit wordt…
 • Eten: het anders doen vooral, zijnde hoofdzakelijk vegetarisch. Soms zijn er daar wel eens ergernissen rond, maar hoofdzakelijk is het een verrijking.
 • R.I.P.: teveel en van diverse soort: mijn tweede schoonvaderTante Loffieeen vriend (letter B)KoekoekMozartde boom.
 • Lachen: ook belangrijk, zeker na het vorige. Ik deed diverse malen mijn best en één keer werd dit ook vastgelegd door de jongste. Met excuses aan de oudste.
 • Fiets en fietsen: na de aankoop van mijn blauwke volgden uiteraard diverse tochten. De 1000km correctie: 2000km (zie foto 01/01/2018) die ik op het eind van het jaar op de teller wou zijn er niet, hij wordt verwaarloosd de laatste tijd.
 • Naaien: ik doe het nog altijd graag, zo graag dat ik mezelf een Nieuwe machine cadeau deed. Straks eens zien of ik daar een deftig knoopsgat mee kan maken.
 • Gezondheid: Ik sukkelde wat dit jaar. Hoge bloeddruk, kine nodig en algemeen heb ik de indruk dat mijn lijf 10 jaar verouderd is. Bijna niets meer kunnen lezen zonder leesbril, slechter horen, de overgang (bijna) gepasseerd zijn, … Om van de emotionele kant maar te zwijgen. Al moet ik zeggen dat ik op dat laatste vlak veel heb kunnen klasseren dit jaar.
 • De dochters: trots, soms ergernis en zorgen (waarvoor we nu op zoek zijn naar zorg) wisselen hier geregeld af. Engagement genoeg, empathie ook als het om levens/beroepskeuzes gaat. De oudste haalde een diploma na sterk over haar grenzen te gaan en begon in augustus te werken, de jongste timmert aan nieuwe horizonten die nu nog niet helemaal duidelijk zijn. Maar uiteraard was er onvoorwaardelijke liefde, al moet dat soms met een korrel zout genomen worden.
 • De energiegevers: mensen in het dagelijks leven (de energie-opslorpers probeer ik zoveel mogelijk te vermijden), virtuele vriendjes hier op WordPress waarvan al diegenen die ik al in ’t echt mocht ontmoeten zijn zoals ik had verwacht.
 • Lezen en schrijven: heel wat boeken dit jaar al ben ik een kluns in het onthouden van titels en schrijvers. En hier schrijven op mijn eigen virtueel erf en daar zoveel respons op krijgen. WAAAWW! En applaus voor jullie! Als ik bedenk dat ik in 2012 een slordige 201 berichten schreef en daar 32230 views voor kreeg en ik dit jaar maar 89 keer iets postte en dat tot nu toe resulteerde in 54094 views, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn voor zoveel trouw!

En nu zijn we ongeveer klaar voor een nieuw jaar. De nieuwe kalender ligt alvast klaar.

fullsizeoutput_28b7

Advertenties

30 comments

 1. Eilish de leuke schrijfstijl en de inspirerende inhoud zorgt voor je stijgende statistieken, en dat betekent verdere groei in 2018. Technisch zou dat kunnen verbeteren mocht je keywords, headings en ALT bij images gebruiken. Maar er is al zoveel goeds op je blog dat mij inspireert, zoals rate this, jouw archief, recente reacties. En je doorzettingsvermogen. Een gelukkig 2018 toegewenst

 2. Toch wel veel mooie dingen lieve M, ik hoop dat ze doorwegen! We lazen mee met een lach en een traan, dat is jouw sterkte! Die statistieken liegen niet.
  Ik wens je alle moois, samen met je kinderen en je lief en blijf je trouw lezen! x

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.