#De eerste keer

Waarom eens niet een tag overnemen? Credits voor deze meneer.

1. Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Heel exact: 19 juli 2012. Hier kan je dat allemaal nalezen. Na de vlucht terug naar huis een week later ging ik niet meer op die manier van de grond. Nul komma nul behoefte aan trouwens.

2. Waar ging je voor het eerst naar school?

Dat was naar het zomerklasje (gestart na de paasvakantie) bij de Zusters Maricolen in Maldegem. Ik ben even kwijt hoe mijn juf heette al zie ik ze nog voor me. Het schooljaar nadien zat ik bij Zuster Marietris (Marie-Thérèse) en ik herinner me dat we daar in de namiddag als we moe waren ons kopke op de bank mochten leggen en een dutje doen (toen zaten we echt al aan rijen banken, groot verschil met de kleuterklassen nu)

3. Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op reis?

Op kamp met de mutualiteit naar Amberloup in de Ardennen met de 13-jarigen. Ik was daar één van de eerste keren ongesteld en had vanaf de tweede dag een bebloed laken op mijn bed waar ik me kapot om schaamde.

4. Wat weet je nog van de eerste keer dat je alcohol dronk/proefde?

Bij mij is het zeker ‘proefde’ want ik heb nog zelden een volledig glas alcohol gedronken. De herinnering is zoals steeds: “etje, vies”, maar  vorige zomer goot ik toch ongeveer een  glas Quarenta Y Tres naar binnen. Dat drankje vind ik samen met advocaat wel lekker.

5. Wat is de eerste single/LP/cassettebandje/CD die je ooit kocht of kreeg?

Geen idee, maar grote kans dat het ‘Roman’ van Rob De Nijs was. Tot zover mijn coolness 🙂 Ik heb de plaat trouwens nog altijd.

6. Wie was de eerste dode mens die je ooit zag?

Dat moet de grootvader van de echtgenoot geweest zijn.

7. Weet je nog de eerste keer dat je de zee zag?

Nee, maar ik herinner me wel dat ik als kleuter ooit van mijn moeder naar de vloedlijn moest lopen om mijn zandige handen af te spoelen omdat we moesten eten. Toen ik terugkwam liet ik me prompt in het zand vallen, handen inclusief en werd ik terug naar het water gestuurd. Ik heb heel de weg (die met mijn korte beentjes ellenlang leek) lopen janken. We aten trouwens altijd boterhammen met bruine suiker aan zee. In pre-koelboxtijden was dat iets wat niet kon verzuren.

8. Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep toen je het ouderlijk huis had verlaten?

In een West-Vlaams gehucht dat Oostveld heet in het huurkrotjehuis waar de echtgenoot en ik 6 jaar woonden vooraleer we zelf met bakstenen gingen zeulen. Ik slaap 27 jaar later trouwens nog altijd in datzelfde bed al passeerden er in die tijd al 3 nieuwe matrassen, een netbodem en twee lattenbodems (de laatste is splinternieuw en een zegen voor mijn lijf!)

9. Wie was de eerste niet-Nederlander/niet-Vlaming/iemand met een andere culturele achtergrond waar je mee hebt gepraat?

Ik leerde mijn eerste woorden Frans van de kleindochters van onze buren. De dochter was met een Fransman getrouwd en kwam altijd een hele zomer bij haar ouders op vakantie.

10. Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

Dat moet de maan zijn. Ik was daar al een paar keren om de kroost terug te halen die ik in een Vlaamse colère naar daar had geschoten nadat er geen plaats meer was achter het behang 🙂

11. Wat weet je nog van de eerste keer dat je je partner voor de eerste keer helemaal naakt zag?

Dat ik het fantastisch vond dat iemand mij zo graag zag om dat met mij te delen!!

 

 

 

 

18 reacties

    • Ik zwijg schijnheilig want mijn (vrijwillige) werkgever.
      Hoewel, foert! Die kampen waren gewoon kut! (Al werd ik later wel leidster, een zéér korte roeping)

  1. (H)eerlijke antwoorden!
    Die reis met de mutualiteit is me ook altijd bijgebleven. ‘Heer sur Meuse’, bij ons thuis, zeulen met een kartonnen valies van de CM. Verschrikkelijk slecht eten en een flauwe leiding.

  2. […] Thank god en al wie daarbij hielp ! Bentenge needs some time out of office. Deze morgen las ik dit logje en dat bracht me dus tot dit schrijfseltje. Op de vragen ga ik mogelijks een andere keer […]

Reacties zijn gesloten.