Naais!*

*Nice!

Wat zeg ik? Heerlijk, om te kunnen naaien!

Mijn nieuwe naaimachine heeft al aardig gepresteerd. Zoals in: een investering moet renderen 🙂

Al van in februari was ik in een femma-naaigroepje begonnen aan een jurk die eigenlijk ver boven mijn kunnen was. Bijgevolg was ze blijven liggen (ook omdat die naai-avonden danig in mijn nachtrust snoeiden) en toen werd het ook nog zomer en deed ik liever iets anders dan binnen zitten en het was ook een winterjurk… Excuses genoeg voor een uitsteller.

Van februari tot nu leerde ik wel al één en ander bij in de naailes en vorige zaterdag zag ik plots het licht en paste ik de mouwen in de jurk en zoomde de onderkant en de mouwen om. We hadden immers een verjaardag te vieren en gingen een hapje eten buitenshuis. Een nieuwe jurk past bij zo’n gelegenheid.

Een kast die uitpuilt met stoffen (ik mag er voorlopig geen meer kopen van mezelf) en nog naaigoesting deed me besluiten om hetzelfde patroon nogmaals te maken. De uitdaging van de moeilijke kraag had ik immers al een keer overleefd, de mouwen erin doen vooraleer de zijnaden te sluiten was ook veel simpeler (ook al mag dat volgens het boekje niet). Het ging m.a.w. op een drafje.

Hoewel drafje… Perfect draven is zo niet ik. Altijd moet ik wel met iets blunderen. Deze keer ben ik erin geslaagd om het achterpand helemaal scheef te knippen onderaan. Eerst dacht ik dat ik de naadwaarde niet mee geknipt had maar blijkbaar kan het nog slechter. Ik had rechts van het stuk wel naad en links geen. Vertel dat aan een serieuze mens 🙂

fullsizeoutput_28a8

Enfin, ik paste er een mouw aan. Twee letterlijke en een figuurlijke.

fullsizeoutput_28a6

Ik maakte de jurk nummer 24 uit Knipmode van januari 2017 en uiteindelijk kwam ik tot dit resultaat:

De stof, een super zachte tricot komt van bij Driessen

Ik vrees alleen dat ik nu nog een bijkomend kledingstuk ga moeten kopen wegens zeer dunne stof en geen zin om voering te maken. Iets uit grootmoeders tijd en waarvan ik had durven zweren om dat nooit te dragen.

Zoiets

U vertelt het toch niet verder hé?

 

Advertenties

30 comments

  1. OOOOO! Een comminezonneke! Zo noemde ik dat als kind, en ik was er verzot op, op die roze niemendalletjes. Al kan ik mij absoluut niet herinneren dat ik die ooit echt als onderkleedje gedragen zou hebben. Eens vragen aan ons moeder 🙂
    Verder: sjieke prestatie! Mijn naaimachine staat momenteel ook bij ons moeder, want die doet er tenminste iets mee. Hier verstofte dat ding.

  2. O jij naait ook?! Ik ben ook met lessen begonnen en raak er stilletjesaan aan verslaafd! Zo plezant! Een naaimachine heb ik nog niet. Ik hoop ooit die van mijn moeder te erven. Zij doet er toch niks meer mee.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.